Sárgaborsó főzelék

2012-10-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egyik nagy kedvencem a sárgaborsó főzelék, bár igen ritkán készítem. Nekem mindig a menzás éveket juttatja eszembe. Jó volt, szép volt. :)

Ezeket szerezd be:

  • 500 g sárgaborsó
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 db babérlevél
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj

1. lépés

A borsót mossuk át, majd annyi vízben tegyük fel főni, amennyi éppen ellepi. Tegyük bele a babérlevelet és szánk íze szerint fűszerezzük. Egy külön kis lábasban elkészítjük a rántást, pirospaprikával és fokhagyma granulátummal, majd mikor a borsó megfőtt, berántjuk a főzeléket.

2. lépés

Jól keverjük el, hogy ne legyen csomós, végül keverjük bele a tejfölt is. Rotyogtassuk még egy kicsit, ameddig a kellő állagúra sűrűsödik.

Tálaljuk fasírttal vagy pörkölttel.

fotó: mivanitthon

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

6 519 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sárgaborsó főzelék gombapörkölttel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    185 kcal
  • Zsír

    2.1 g
  • Szénhidrát

    24.5 g
  • Fehérje

    7.9 g