Sárgaborsó főzelék
2012-10-08- Típus: Sárgaborsó-főzelékek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Egyik nagy kedvencem a sárgaborsó főzelék, bár igen ritkán készítem. Nekem mindig a menzás éveket juttatja eszembe. Jó volt, szép volt. :)
Ezeket szerezd be:
- 500 g sárgaborsó
- 4 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 3 db babérlevél
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk fokhagyma granulátum
- só, bors ízlés szerint
- olaj
1. lépés
A borsót mossuk át, majd annyi vízben tegyük fel főni, amennyi éppen ellepi. Tegyük bele a babérlevelet és szánk íze szerint fűszerezzük. Egy külön kis lábasban elkészítjük a rántást, pirospaprikával és fokhagyma granulátummal, majd mikor a borsó megfőtt, berántjuk a főzeléket.
2. lépés
Jól keverjük el, hogy ne legyen csomós, végül keverjük bele a tejfölt is. Rotyogtassuk még egy kicsit, ameddig a kellő állagúra sűrűsödik.
Tálaljuk fasírttal vagy pörkölttel.
fotó: mivanitthon
Értékelések
(4 / 5)
5 személy értékelt
9 017 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
185 kcal -
Zsír
2.1 g -
Szénhidrát
24.5 g -
Fehérje
7.9 g