Házi mogyorókrém
2016-11-23- Típus: Mogyorókrém
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 10
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 8 perc
- Elkészítés: 18 perc
Mostanában a mogyorókrémeknek eléggé felment az áruk, ezért szerettem volna kipróbálni, hogy milyen a házilag elkészített. Így találtam rá erre a receptre.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg törökmogyoró
- 10 dkg 70%-os étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 2 evőkanál méz
- 2,5 dl habtejszín
- csipet só
1. lépés
A sütőt 180°C fokra előmelegítjük, majd a mogyorót tepsibe szórjuk és 7-8 perc alatt megpörköljük. Ezután egy robotgépben finomra őröljük.
2. lépés
A tejszínt a mézzel és a sóval felforraljuk és majd rögtön le is vesszük a tűzről. A csokoládét feldaraboljuk, gőz fölött megolvasztjuk. Hozzáadjuk az őrölt, pörkölt mogyorót, és alaposan elkeverjük. Ezután fél deciliterenként adagolva elkeverjük a csokoládémasszát a forró tejszínnel.
3. lépés
Ezután előveszünk egy kimosott, zárható tetejű üveget és beletöltjük a masszát, majd hűtőbe tesszük.