Házi mogyorókrém

2016-11-23
  • Hány főre: 10
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 8 perc
  • Elkészítés: 18 perc

Mostanában a mogyorókrémeknek eléggé felment az áruk, ezért szerettem volna kipróbálni, hogy milyen a házilag elkészített. Így találtam rá erre a receptre.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg törökmogyoró
  • 10 dkg 70%-os étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 2 evőkanál méz
  • 2,5 dl habtejszín
  • csipet só

1. lépés

A sütőt 180°C fokra előmelegítjük, majd a mogyorót tepsibe szórjuk és 7-8 perc alatt megpörköljük. Ezután egy robotgépben finomra őröljük.

2. lépés

A tejszínt a mézzel és a sóval felforraljuk és majd rögtön le is vesszük a tűzről. A csokoládét feldaraboljuk, gőz fölött megolvasztjuk. Hozzáadjuk az őrölt, pörkölt mogyorót, és alaposan elkeverjük. Ezután fél deciliterenként adagolva elkeverjük a csokoládémasszát a forró tejszínnel.

3. lépés

Ezután előveszünk egy kimosott, zárható tetejű üveget és beletöltjük a masszát, majd hűtőbe tesszük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

1 699 megtekintés