Sajtos pogácsa

2012-09-12
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 8 perc
  • Elkészítés: 38 perc

A pogácsát, mint magyar finom leveskísérőt vagy ropogtatni valót ismerjük. Ez a sajtos változat az egész család kedvence.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 pohár tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 50 dkg reszelt sajt

1. lépés

Gyúrjuk össze a lisztet, a tejfölt, a vajat, a sütőport, a sót, a reszelt sajtot és margarint. Jól dolgozzuk össze. Nyújtsuk 1 cm vastagra, majd kenjük meg a tetejüket reszelt sajttal, szórjuk meg sóval, majd reszelt sajttal.

2. lépés

Szaggassuk ki tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 200°C-os sütőben 6-8 percig.

 

fotó: ketcicakonyhaja

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 865 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Juhtúrós-mazsolás pogácsa

  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Kétmagvas pogácsa

  • Kelesztés nélküli pogácsa

  • Kolbászos-túrós pogácsa