Sajtos pogácsa
2012-09-12- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 8 perc
- Elkészítés: 38 perc
A pogácsát, mint magyar finom leveskísérőt vagy ropogtatni valót ismerjük. Ez a sajtos változat az egész család kedvence.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 pohár tejföl
- 5 dkg vaj
- 1 tojás sárgája
- 50 dkg reszelt sajt
- só
1. lépés
Gyúrjuk össze a lisztet, a tejfölt, a vajat, a sütőport, a sót, a reszelt sajtot és margarint. Jól dolgozzuk össze. Nyújtsuk 1 cm vastagra, majd kenjük meg a tetejüket reszelt sajttal, szórjuk meg sóval, majd reszelt sajttal.
2. lépés
Szaggassuk ki tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 200°C-os sütőben 6-8 percig.
fotó: ketcicakonyhaja
Értékelések
(4.5 / 5)
4 személy értékelt
4 865 megtekintés