Zabkorpás keksz recept
2012-04-30- Típus: Édes tallérok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 55 perc
Zabkorpás kekszet akkor jó csinálni, ha felhalmoztunk egy pár téli Mikulás csokit vagy olyan készletekkel rendelkezünk, aminek lejárna a szavatossági ideje.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg liszt
- 1 tojás
- 20 dkg cukor
- 15 dkg zabkorpa
- 20 dkg vaj
- durvára vágott csokoládé
- 2 dl tejszín
- 1 kiskanál sütőpor
Recept elkészítése
1. A sütőt 180°c-ra előmelegítjük. A vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást is. Egy robotgép segítségével belekeverjük a zabkorpát, a sütőport, a lisztet, majd végül a tejszínt.
2. A csokoládékat kis darabokra vágjuk (egy klopfoló segítségével megütögetjük), majd fakanállal a masszába keverjük. A tepsinket sütőpapírral béleljük és egy evőkanál segítségével kis halmokat rakunk kb. 2 cm-re egymástól. Légkeverésen körülbelül 10-12 percig sütjük.
Tejbe mártogatva kiváló!
Értékelések
(2.3 / 5)
3 személy értékelt
10 850 megtekintés