Zabkorpás keksz recept

2012-04-30
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Zabkorpás kekszet akkor jó csinálni, ha felhalmoztunk egy pár téli Mikulás csokit vagy olyan készletekkel rendelkezünk, aminek lejárna a szavatossági ideje.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg zabkorpa
  • 20 dkg vaj
  • durvára vágott csokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 1 kiskanál sütőpor

Recept elkészítése

1. A sütőt 180°c-ra előmelegítjük. A vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást is. Egy robotgép segítségével belekeverjük a zabkorpát, a sütőport, a lisztet, majd végül a tejszínt.

2. A csokoládékat kis darabokra vágjuk (egy klopfoló segítségével megütögetjük), majd fakanállal a masszába keverjük. A tepsinket sütőpapírral béleljük és egy evőkanál segítségével kis halmokat rakunk kb. 2 cm-re egymástól. Légkeverésen körülbelül 10-12 percig sütjük.

Tejbe mártogatva kiváló!

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(2.3 / 5)

2.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

10 650 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mogyorós-datolyás keksz recept

  • Narancsos-mandulás kekszek

  • Pudingos keksz recept

  • Zserbó korongok

  • Kókuszos tekercs