Körtés szelet Gizitől
2015-03-24- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Ez a sütemény egy egyszerű kevert tészta, melynek a tetejére cikkekre vágott körte került. Ízlés szerint a körtét lecserélhetjük pl. almára.
Ezeket szerezd be:
- 4-5 db körte
- 1/2 citrom leve
- 15 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 12 dkg margarin
- 2 db tojás
- 2 dkg kakaó (cukrozatlan)
- 1 mk őrölt fahéj
- 0,5 dl tejföl
- 1-2 ek sárgabaracklekvár a lekenéshez
1. Lépés
A körtét hámozzuk meg, majd vágjuk félbe és vájjuk ki a magházat. Ezután vágjuk fel ízlés szerint cikkekre, majd locsoljuk meg a citromlével, és forgassuk össze. A citromlé megvédi a körtét a barnulástól.
2. Lépés
A margarint keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a tejfölt. Ezután állandó keverés mellett, adjuk hozzá egyesével a tojásokat, és mindegyikkel keverjük alaposan össze.
3. Lépés
Ezután keverjük hozzá a kakaót, majd a diót, végül pedig a sütőporral összekevert lisztet. Egy sűrűbb masszát fogunk kapni.
4. Lépés
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Ezután helyezzük rá a cikkekre vágott körtét.
5. Lépés
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük készre. Tűpróbáig süssük.
6. Lépés
A lekvárt állandó keverés mellett, melegítsük forráspontig. Ha túl sűrű lenne, akkor egy picike vizet öntsünk hozzá melegítés közben.
7. Lépés
A sütőből vegyük ki az elkészült süteményt, majd egy ecsettel kenjük le a tetejét a forró lekvárral. Ezután a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a lepényt, majd úgy kínáljuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 376 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
582 kcal -
Zsír
29.8g -
Szénhidrát
76.4g -
Fehérje
10.3g -
Koleszterin
58mg -
Cukor
40.3g