Rumos szőlő-gesztenye krémleves
2014-01-09- Típus: Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Különleges krémlevest akarsz készíteni? Akkor itt a lehetőség. Én nagyon szeretem!
Ezeket szerezd be:
- 1 fürt szőlő (fehér)
- 1 marék sült gesztenye
- 2 evőkanál cukor
- vaníliás cukor (ízlés szerint)
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- őrölt szegfűszeg (ízlés szerint)
- rum (ízlés szerint)
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1-2 evőkanál főzőtejszín
1. Lépés
A szőlőt leszemezem, a gesztenyét megpucolom, s felteszem főni egy kevés vízben, cukrozom, fűszerezem.
2. Lépés
Amikor már minden puhára főtt, félreteszek 1 gesztenyét és 4 szem szőlőt, a többit beöntöm egy keverőedénybe, hozzáadom a rumot és a tejfölt, botmixerrel összekeverem.
3. Lépés
Tálaláskor ráteszem a gesztenyét, s a szőlőszemeket, locsolok rá tejszínt.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
1 716 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
376 kcal -
Zsír
4,9 g -
Koleszterin
8 mg -
Szénhidrát
77 g -
Cukor
57,7 g -
Fehérje
3,5 g