Rumos szőlő-gesztenye krémleves

2014-01-09
Rumos szőlő-gesztenye krémleves
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Különleges krémlevest akarsz készíteni? Akkor itt a lehetőség. Én nagyon szeretem!

Ezeket szerezd be:

  • 1 fürt szőlő (fehér)
  • 1 marék sült gesztenye
  • 2 evőkanál cukor
  • vaníliás cukor (ízlés szerint)
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • őrölt szegfűszeg (ízlés szerint)
  • rum (ízlés szerint)
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1-2 evőkanál főzőtejszín

1. Lépés

A szőlőt leszemezem, a gesztenyét megpucolom, s felteszem főni egy kevés vízben, cukrozom, fűszerezem.

2. Lépés

Amikor már minden puhára főtt, félreteszek 1 gesztenyét és 4 szem szőlőt, a többit beöntöm egy keverőedénybe, hozzáadom a rumot és a tejfölt, botmixerrel összekeverem.

3. Lépés

Tálaláskor ráteszem a gesztenyét, s a szőlőszemeket, locsolok rá tejszínt.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

808 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejszínes medvehagymakrémleves

    Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

    Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

    Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel

    Cukkini krémleves levesgyönggyel

  • Sütőtökös krémleves

    Sütőtökös krémleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    376 kcal
  • Zsír

    4,9 g
  • Koleszterin

    8 mg
  • Szénhidrát

    77 g
  • Cukor

    57,7 g
  • Fehérje

    3,5 g