Kunsági pacalpörkölt sós krumplival

2015-11-18
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ezt a fogást konzerves pacalból készítettem, amit feltúrbóztam egy kicsit. Gyors, egyszerű, finom és jelentős időt spórolunk meg vele.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg pacalkonzerv (1 doboz kunsági)
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 0.5 db paradicsom
  • 0.5 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)

1. lépés

Egy edényben felteszem a vizet főni, sózom.

2. lépés

Közben megpucolom, s hasábokra vágom a krumplit, megfőzöm. Vágok két szelet paradicsomot, s néhány karika paprikát.

3. lépés

Tányéron mikróban megmelegítem a pacal felét, megszórom borssal, paprikával. Szedek mellé krumplit, megsózom. Díszítem paprikával, paradicsommal.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 739 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros-tejfölös-fehérbabos pacalpörkölt

  • Marcsi féle pacal

  • Gabi-féle pacalpörkölt

  • Pacalpörkölt

  • Magyaros Babos Pacalpörkölt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    440 kcal
  • Zsír

    8,1 g
  • Koleszterin

    247 mg
  • Szénhidrát

    61,5 g
  • Cukor

    5,7 g
  • Fehérje

    31,1 g