Fokhagymás-gyömbéres szűzpecsenye
2013-05-10- Típus: Szűzpecsenye receptek
- Nemzetiség: Kínai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ki gondolta volna, hogy a fokhagyma, a gyömbér és a méz ilyen jól megfér egymással? Petrezselymes krumplival vagy tört krumplival tálaljuk.
Ezeket szerezd be:
- 500g-os szűzpecsenye
- Pác:
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 2 evőkanál reszelt gyömbér
- 50 ml szójaszósz
- 50 ml vörösbor
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
- 60 ml méz
- 1/4 teáskanál fekete bors
- só
1. lépés
Dolgozzuk össze a pác összetevőit egy nagyobb tálban. Helyezzük bele a megtisztított húst, forgassuk meg és hagyjuk a hűtőben 12 órán át. Ezalatt magába szívja az összes finom fűszert.
2. lépés
Vegyük ki a húst a hűtőből, hagyjuk 30 percig szobahőmérsékleten, ezalatt melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Rendezzük el a húst a tepsiben, mellé akár tehetünk krumplit, hagymát, zöldségeket. A maradék páclevet rálocsoljuk a húsra. Süssük 15-20 percig, majd 180°C-on süssük további 15-20 percig. Sütés után fedjük le fóliával, amíg tálalnánk, így megtartja a meleget.
Értékelések
(4.8 / 5)
6 személy értékelt
15 557 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
214 kcal -
Zsír
5.3g -
Szénhidrát
18.3g -
Fehérje
22.2g