Fokhagymás-gyömbéres szűzpecsenye

2013-05-10
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ki gondolta volna, hogy a fokhagyma, a gyömbér és a méz ilyen jól megfér egymással? Petrezselymes krumplival vagy tört krumplival tálaljuk.

Ezeket szerezd be:

  • 500g-os szűzpecsenye
  • Pác:
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2 evőkanál reszelt gyömbér
  • 50 ml szójaszósz
  • 50 ml vörösbor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 60 ml méz
  • 1/4 teáskanál fekete bors

1. lépés

Dolgozzuk össze a pác összetevőit egy nagyobb tálban. Helyezzük bele a megtisztított húst, forgassuk meg és hagyjuk a hűtőben 12 órán át. Ezalatt magába szívja az összes finom fűszert.

2. lépés

Vegyük ki a húst a hűtőből, hagyjuk 30 percig szobahőmérsékleten, ezalatt melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Rendezzük el a húst a tepsiben, mellé akár tehetünk krumplit, hagymát, zöldségeket. A maradék páclevet rálocsoljuk a húsra. Süssük 15-20 percig, majd 180°C-on süssük további 15-20 percig. Sütés után fedjük le fóliával, amíg tálalnánk, így megtartja a meleget.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

15 557 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szűzérme újburgonyával, salátával

  • Rozmaringos szűzpecsenye

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    214 kcal
  • Zsír

    5.3g
  • Szénhidrát

    18.3g
  • Fehérje

    22.2g