Szűzérme újburgonyával, salátával
2014-06-17- Típus: Szűzpecsenye receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ennek az ételnek nincs története, csak úgy hirtelen jött ötlet. Ajánlom annak, aki a gyors, ízletes ételeket kedveli!
Ezeket szerezd be:
- 1/2 kg sertésszűzérme
- sertészsír
- 3-4 szelet szalonna
- 1 kg újburgonya
- 1 kígyóuborka
- 1/2 kg koktélparadicsom
- 1 kisebb fej jégsaláta
- 20 dkg feta sajt
- oregánó
- görög vagy grill fűszerkeverék
1. Lépés
A szűzérmét megmosom és karikára vágom. Serpenyőbe 3-4 szelet szalonnát rakok és arra rakom rá a húst, majd a görög fűszerkeverékkel megszórom és készre sütöm.
2. Lépés
Sütés közben forgatom, de nagyon gyorsan készre sül! Miután megmosom, megtörlöm és karikára vágom a burgonyát, forró zsírban kisütöm.
3. Lépés
A salátát nálunk a fiam készíti. A koktélparadicsomot félbevágja, a kígyóuborkát kockákra és a jégsalátát kisebb darabokra. A feta sajtot kockára vágja és összekeveri, majd oregánóval megszórja. Amikor minden kész, jöhet a tálalás, jó étvágyat hozzá!
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
6 004 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
622 kcal -
Zsír
25.5g -
Szénhidrát
50.1g -
Fehérje
50g -
Koleszterin
68mg -
Cukor
7.3g