Szűzérme újburgonyával, salátával

2014-06-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ennek az ételnek nincs története, csak úgy hirtelen jött ötlet. Ajánlom annak, aki a gyors, ízletes ételeket kedveli!

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 kg sertésszűzérme
  • sertészsír
  • 3-4 szelet szalonna
  • 1 kg újburgonya
  • 1 kígyóuborka
  • 1/2 kg koktélparadicsom
  • 1 kisebb fej jégsaláta
  • 20 dkg feta sajt
  • oregánó
  • görög vagy grill fűszerkeverék

1. Lépés

A szűzérmét megmosom és karikára vágom. Serpenyőbe 3-4 szelet szalonnát rakok és arra rakom rá a húst, majd a görög fűszerkeverékkel megszórom és készre sütöm.

2. Lépés

Sütés közben forgatom, de nagyon gyorsan készre sül! Miután megmosom, megtörlöm és karikára vágom a burgonyát, forró zsírban kisütöm.

3. Lépés

A salátát nálunk a fiam készíti. A koktélparadicsomot félbevágja, a kígyóuborkát kockákra és a jégsalátát kisebb darabokra. A feta sajtot kockára vágja és összekeveri, majd oregánóval megszórja. Amikor minden kész, jöhet a tálalás, jó étvágyat hozzá!

Sütni és főzni csak szívvel-lélekkel lehet :)

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 004 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás-gyömbéres szűzpecsenye

  • Rozmaringos szűzpecsenye

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    622 kcal
  • Zsír

    25.5g
  • Szénhidrát

    50.1g
  • Fehérje

    50g
  • Koleszterin

    68mg
  • Cukor

    7.3g