Profiterol recept
2013-01-20- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
A profiterolnak számtalan verziója létezik, nagyon finom édességről van szó, ami nem éppen fogyókúra barát, de néha megéri nassolni egy kicsit! Köszönjük a receptet Kissné Marikának!
Ezeket szerezd be:
- Fánkokhoz:
- 1 bögre finomliszt
- 3 db tojás
- 1 bögre víz
- 9 dkg vaj
- Töltelékhez:
- 5 dkg darabolt étcsokoládé
- 1 bögre tej
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 bögre cukor
- 3 tojássárgája
- rumaroma
- Tetejére:
- 170 g olvasztott étcsokoládé
1. lépés
A tésztához a vizet a vajjal forraljuk fel. Ha forrni kezd, keverjük hozzá a lisztet. Állandó kevergetés mellett lassú tűzön főzzük, míg a massza egynemű lesz, s nem tapad többé a lábas falához. A tűzről levéve egyenként dolgozzuk bele a tojásokat, míg a massza világos és fényes nem lesz.
2. lépés
Sütőpapírral bélelt tepsibe, púpozott evőkanállal adagoljuk a keveréket. 200 °C-on 10 percig süssük. Ezután vegyük a sütőt 180 °C-ra, s további 10 percig süssük, vagyis míg a tészta ropogós lesz, s szép aranybarna színt kap.
3. lépés
A töltelékhez tegyük a cukrot és a tojássárgáját egy edénybe, s keverjük ki, míg sűrű és világos lesz. Adjuk hozzá a lisztet, s verjük, míg a hozzávalók jól elkeverednek. Tegyük a tejet, a csokoládét és a rumaromát egy lábasba, s közepes tűzön kevergessük, míg a massza egynemű lesz.
4. lépés
Vegyük le a lábast a tűzről, s tartalmát lassan keverjük a tojássárgájás masszához. Tegyük vissza a tűzhelyre, s közepes tűzön, állandó kevergetés mellett melegítsük, míg a massza besűrűsödik. Vegyük le a lábast a tűzről, fedjük le, s tegyük félre, hogy kihűljön.
5. lépés
A tölteléket adagoljuk egy keskeny nyomócsővel ellátott habzsákba, és nyomjuk a fánkocskákba.
A profiterolok tetejét öntsük le olvasztott étcsokoládéval, majd még melegen tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 731 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
798 kcal -
Zsír
42.8g -
Szénhidrát
88.1g -
Fehérje
16.2g