Burgonya chips

2012-04-30
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 35 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A burgonya chips (ejtsd: csipsz) kedvelt amerikai nassolni való, amit itthon leginkább házibulik, kisebb összejövetelekre vagy meccs közbeni nassoláskor eszegetünk. Külföldön inkább kiegészítő köretként fogyasszák, de mi is könnyen elkészíthetjük otthonunkban.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg krumpli
  • só, egyéb fűszer

Recept elkészítése

1. Az újkrumplikat jól mossuk meg és áztassuk bele körülbelül fél órára meleg vízbe, hogy a héjuk megpuhuljon és a koszok leváljanak róla.  (Ha öreg krumplit használunk, akkor hámozzuk meg, annak nem annyira finoma a héja) Miután beáztattuk, vegyünk elő egy konyhai gyalut és kezdjük el vékonyka szeletekre vágni a krumplikat.

2. A szeleteket ezután kisüthetjük fritőzben vagy serpenyőben is forró olajban. Mielőtt tálalnánk nyomkodjuk meg őket papírszalvétával, hogy a felesleges olajat magába szívja.

A szirmokat megforgathatjuk sóban, de használhatunk szupermarketekben kapható sült krumpli fűszerrel, chilitl is.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók:

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5,371 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos ropi

  • Sokmagos keksz

  • Popcorn nasi Halloweenra

  • Édesburgonya chips édes chilivel

  • Sült gesztenye