Rakott bundás kenyér
2014-06-12- Típus: Reggeli
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ez is egy olyan „kreatív” étel, ami az otthon rendelkezésre álló alapanyagok függvényében alakul.
Mindössze 5 szelet kenyérből készítettem, persze nyugodtan lehet több is, sőt pakolhatunk rá még pár „emeletet” .
Ezeket szerezd be:
- kenyér (lehet szikkadt is)
- 5-6 db tojás
- kb. 1 dl tej
- só
- tejföl
- ízlés szerint bővíthetjük, hagymával, sajttal, szalonnával, szalámival sonkával vagy virslivel, illetve fűszerekkel
1. Lépés
A kenyeret szeleteljük. Félbe vágjuk. A felvert, sózott tojásokhoz hozzákeverjük a tejet és a kedvenc fűszereinket.
A kenyerek mindkét oldalát egy pillanatra a tojásba mártjuk, majd a tepsibe helyezzük.
2. Lépés
A tetejét megszórjuk kedvünkre, mindenféle jóval, majd még egy kenyér réteget teszünk a tepsibe az előzőek szerint eljárva. A maradék tojást ráöntjük, egyenletesen elosztva.
3. Lépés
A felső rétegre is szórunk ezt-ezt (Én egy kis tejföllel is gazdagítottam). Előmelegített sütőben készre sütjük, ami azt jelenti, ha a tojás szép aranybarna, akkor biztosan jó a rakott bundás kenyerünk. :)
Friss zöldségekkel, salátákkal fogyasszuk!
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 064 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
459 kcal -
Zsír
13.1g -
Szénhidrát
65.4g -
Fehérje
19g -
Koleszterin
252mg -
Cukor
7.1g