Rakott bundás kenyér

2014-06-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ez is egy olyan “kreatív” étel, ami az otthon rendelkezésre álló alapanyagok függvényében alakul.
Mindössze 5 szelet kenyérből készítettem, persze nyugodtan lehet több is, sőt pakolhatunk rá még pár “emeletet” .

Ezeket szerezd be:

  • kenyér (lehet szikkadt is)
  • 5-6 db tojás
  • kb. 1 dl tej
  • tejföl
  • ízlés szerint bővíthetjük, hagymával, sajttal, szalonnával, szalámival sonkával vagy virslivel, illetve fűszerekkel

1. Lépés

A kenyeret szeleteljük. Félbe vágjuk. A felvert, sózott tojásokhoz hozzákeverjük a tejet és a kedvenc fűszereinket.
A kenyerek mindkét oldalát egy pillanatra a tojásba mártjuk, majd a tepsibe helyezzük.

2. Lépés

A tetejét megszórjuk kedvünkre, mindenféle jóval, majd még egy kenyér réteget teszünk a tepsibe az előzőek szerint eljárva. A maradék tojást ráöntjük, egyenletesen elosztva.

3. Lépés

A felső rétegre is szórunk ezt-ezt (Én egy kis tejföllel is gazdagítottam). Előmelegített sütőben készre sütjük, ami azt jelenti, ha a tojás szép aranybarna, akkor biztosan jó a rakott bundás kenyerünk. :)
Friss zöldségekkel, salátákkal fogyasszuk!

 

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , ,

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 635 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Alma-répa-sütőtök smoothie

  • Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

  • Reggeli áfonyás smoothie

  • Húsvéti reggeli sonkával-tojással és pestos toasttal

  • Gyümölcsös és diós zabkása szójatejjel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    459 kcal
  • Zsír

    13.1g
  • Szénhidrát

    65.4g
  • Fehérje

    19g
  • Koleszterin

    252mg
  • Cukor

    7.1g