Perzsa uborkás-mentás joghurtleves

2014-05-05
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Kiváló kánikulában, s nosztalgiázás az Iránban eltöltött éveimre. Ott a 40 ºC-fok körüli hőségben gyakran fogyasztottuk.

Ezeket szerezd be:

  • 1 pohár joghurt
  • 1 dl tejszín vagy 2 evőkanál tejföl
  • 3 db ecetes uborka
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mazsola
  • 1-2 evőkanál dióbél
  • 1 evőkanál pisztácia
  • 2 db mentalevél
  • kapor (ízlés szerint)
  • 1 szál petrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)

1. Lépés

Keverjük addig a joghurtot, míg lágy lesz.

2. Lépés

A hagymát, fokhagymát, diót, pisztáciát, mazsolát, kaprot, petrezselymet, mentaleveleket apróra vágjuk, az ecetes uborkákat daraboljuk.

3. Lépés

Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a joghurtot, öntsünk hozzá kevés tejszínt, vagy 2 kanál tejfölt. Sózzuk, borsozzuk.

4. Lépés

Keverjük jól össze, majd tegyük hűtőszekrénybe legalább 2 órára.

5. Lépés

Fogyasztáskor díszítsük mentalevelekkel, egész dióval.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 699 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vodkás-kapros-joghurtos uborkaleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    247 mg
  • Zsír

    8,3 g
  • Koleszterin

    12 mg
  • Szénhidrát

    36,8 g
  • Cukor

    11,4 g
  • Fehérje

    10,3 g