Angol karácsonyi puncs
2015-01-27- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
Karácsonykor mindig elkészítem ezt a finom puncsot, majd beszélgetés közben, együtt kortyolgatja az egész család.
Ezeket szerezd be:
- 2,5 dl édes vörösbor
- 2,5 dl édes fehérbor
- 1,5 dl rum
- 5 dl víz
- 40 dkg cukor
- 2 db citrom
- 2 db narancs
1. Lépés
A gyümölcsöket jól megmosni és letörölgetni, majd mindkettőt nagyon vékonyan meghámozni úgy, hogy a fehér része ne maradjon rajta.
2. Lépés
Egy edénybe feltenni forrni a vizet a gyümölcs héjakkal. Amikor már forr, hozzáönteni az alkoholt is, majd beleszórni a cukrot és éppen csak forráspontig melegíteni.
3. Lépés
Ekkor belefacsarni a két narancs és citrom levét. Beletenni még pár kockára vágott narancs darabot is. Jól összekeverni, de forralni már nem kell.
Még forrón poharakba töltve, gyümölcs darabokkal együtt kínálni.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 827 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
615 kcal -
Zsír
0.2g -
Szénhidrát
118.1g -
Fehérje
1.4g -
Koleszterin
0mg -
Cukor
110.6g