Angol karácsonyi puncs

2015-01-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Karácsonykor mindig elkészítem ezt a finom puncsot, majd beszélgetés közben, együtt kortyolgatja az egész család.

Ezeket szerezd be:

  • 2,5 dl édes vörösbor
  • 2,5 dl édes fehérbor
  • 1,5 dl rum
  • 5 dl víz
  • 40 dkg cukor
  • 2 db citrom
  • 2 db narancs

1. Lépés

A gyümölcsöket jól megmosni és letörölgetni, majd mindkettőt nagyon vékonyan meghámozni úgy, hogy a fehér része ne maradjon rajta.

2. Lépés

Egy edénybe feltenni forrni a vizet a gyümölcs héjakkal. Amikor már forr, hozzáönteni az alkoholt is, majd beleszórni a cukrot és éppen csak forráspontig melegíteni.

3. Lépés

Ekkor belefacsarni a két narancs és citrom levét. Beletenni még pár kockára vágott narancs darabot is. Jól összekeverni, de forralni már nem kell.

Még forrón poharakba töltve, gyümölcs darabokkal együtt kínálni.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 759 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    615 kcal
  • Zsír

    0.2g
  • Szénhidrát

    118.1g
  • Fehérje

    1.4g
  • Koleszterin

    0mg
  • Cukor

    110.6g