Plasenciai zöldbab

2012-05-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A zöldbabot azért szeretem, mert sok fajta étellel tudom összepárosítani. Plasenciai zöldbab recept egy spanyol különlegesség. Elkészítése is könnyű. Próbáljátok ki!

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg Sonka
  • 1 kg Zöldbab
  • 1 kiskanál Pirospaprika
  • Olaj
  • Ecet

1. lépés

A sonkát felvágjuk vékony kis csíkokra. A zöldbabot megmossuk és a nekünk tetsző méretre felvágjuk. Ha mirelit babunk van, akkor ezt a részt pipálhatjuk is.

2. lépés

Beletesszük a babot a forrásban lévő sós vízbe (a sót érzéssel, a saját szánk íze szerint), majd 10 percig főzzük. Ha ez kész, akkor leszűrjük és leöblítjük a zöldbabot.

3. lépés

Fogunk egy jó nagy serpenyőt, olajat teszünk bele és megpirítjuk a sonkát. Ha már szép a színe, akkor hozzáöntjük a zöldbabot és alaposan összekeverjük. Végül megszórjuk pirospaprikával és ecettel ízesítjük. Ami még fontos, hogy melegen tálaljuk. :)

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

5 209 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Majonézes zellersaláta

  • Amerikai káposztasaláta

  • Grillezett cukkinisaláta

  • Zellersaláta almával és körtével

  • Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    187 kcal
  • Összes Zsír

    11,9 g
  • Koleszterin

    2 mg
  • Szénhidrát

    18,1 g
  • Cukor

    3,6 g
  • Fehérje

    5,2 g