Plasenciai zöldbab
2012-05-15- Típus: Saláta, Zöldségköretek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
A zöldbabot azért szeretem, mert sok fajta étellel tudom összepárosítani. Plasenciai zöldbab recept egy spanyol különlegesség. Elkészítése is könnyű. Próbáljátok ki!
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg Sonka
- 1 kg Zöldbab
- 1 kiskanál Pirospaprika
- Olaj
- Só
- Ecet
1. lépés
A sonkát felvágjuk vékony kis csíkokra. A zöldbabot megmossuk és a nekünk tetsző méretre felvágjuk. Ha mirelit babunk van, akkor ezt a részt pipálhatjuk is.
2. lépés
Beletesszük a babot a forrásban lévő sós vízbe (a sót érzéssel, a saját szánk íze szerint), majd 10 percig főzzük. Ha ez kész, akkor leszűrjük és leöblítjük a zöldbabot.
3. lépés
Fogunk egy jó nagy serpenyőt, olajat teszünk bele és megpirítjuk a sonkát. Ha már szép a színe, akkor hozzáöntjük a zöldbabot és alaposan összekeverjük. Végül megszórjuk pirospaprikával és ecettel ízesítjük. Ami még fontos, hogy melegen tálaljuk. :)
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
5 209 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
187 kcal -
Összes Zsír
11,9 g -
Koleszterin
2 mg -
Szénhidrát
18,1 g -
Cukor
3,6 g -
Fehérje
5,2 g