Vékony tésztájú pizza
2013-04-25- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 1:55 p
Az olasz heteken belül ma egy könnyed, ropogós pizza tésztát fogok nektek bemutatni.
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 430 g liszt
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 190ml meleg víz
- 12,5 g friss élesztő
- csipet cukor
- Igény szerint bármilyen szósz és feltét
- bazsalikom
1. Lépés
A forró vízben oldjuk fel az élesztőt egy kis cukorral, majd tegyünk hozzá 2 evőkanál lisztet, keverjük össze és hagyjuk állni 10-15 percig. Egy tálba szitáljuk a lisztet sóval és közepébe nyomunk az öklünkkel egy mélyedést.
2. Lépés
Öntsük bele a mélyedésbe az élesztős keveréket és az olívaolajat. Gyúrjuk össze a tésztát, alakítsunk belőle egy labdát, fedjük le egy konyharuhával, hagyjuk kelni meleg helyen kb. fél-1 óra hosszát.
3. Lépés
Ez idő alatt előkészítjük a szószt, és előkészítjük a feltétet (gombát, sonkát, szalámit, paradicsomot stb.), valamint melegítsük elő a sütőt 250°C-ra. Nyújtsuk vékonyra a tésztát, helyezzük egy sütőpapírra vagy papírral bélelt tepsibe, kenjük meg a szósszal, majd tegyük rá a feltétet. Süssük, amíg aranybarna lesz (kb. 15-20 percig). Forrón megszórjuk friss bazsalikommal.
Értékelések
(3.2 / 5)
6 személy értékelt
8 089 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
312 kcal -
Zsír
2g -
Szénhidrát
62.8g -
Fehérje
9g