Vékony tésztájú pizza

2013-04-25
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 1:55 p

Az olasz heteken belül ma egy könnyed, ropogós pizza tésztát fogok nektek bemutatni.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 430 g liszt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 190ml meleg víz
  • 12,5 g friss élesztő
  • csipet cukor
  • Igény szerint bármilyen szósz és feltét
  • bazsalikom

1. Lépés

A forró vízben oldjuk fel az élesztőt egy kis cukorral, majd tegyünk hozzá 2 evőkanál lisztet, keverjük össze és hagyjuk állni 10-15 percig. Egy tálba szitáljuk a lisztet sóval és közepébe nyomunk az öklünkkel egy mélyedést.

2. Lépés

Öntsük bele a mélyedésbe az élesztős keveréket és az olívaolajat. Gyúrjuk össze a tésztát, alakítsunk belőle egy labdát, fedjük le egy konyharuhával, hagyjuk kelni meleg helyen kb. fél-1 óra hosszát. 

3. Lépés

Ez idő alatt előkészítjük a szószt, és előkészítjük a feltétet (gombát, sonkát, szalámit, paradicsomot stb.), valamint melegítsük elő a sütőt 250°C-ra. Nyújtsuk vékonyra a tésztát, helyezzük egy sütőpapírra vagy papírral bélelt tepsibe, kenjük meg a szósszal, majd tegyük rá a feltétet. Süssük, amíg aranybarna lesz (kb. 15-20 percig). Forrón megszórjuk friss bazsalikommal.

 

Fogás: Cimkék: , , Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.4 / 5)

3.4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

4 911 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöld pestos pizza sonkával és mozzarellával

  • Pizza sok zöldséggel és sajttal

  • Sonkás-gombás-mozzarellás pizzaszelet

  • Pizza con prosciutto funghi e formaggio

  • Sonkás-zöldséges-szalámis pizza

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    312 kcal
  • Zsír

    2g
  • Szénhidrát

    62.8g
  • Fehérje

    9g