Pisztáciás csokikocka
2013-10-05- Típus: Édes sütemények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Csoki és pisztácia? Ki gondolta volna, hogy ilyen jól megfér egymás mellett?
Ezeket szerezd be:
- 160g héj nélküli pisztácia
- 200g tejcsokoládé
- 200g porcukor
- 200g nagyon puha vaj
- 3 tojás
- 200g rétesliszt
- 100ml tej
- 150ml tejszín
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk ki egy 20 cm-es négyzet alakú tortaformát és béleljük ki sütőpapírral. Tegyünk 125g pisztáciát, 75g csokoládét és a cukor felét egy darálóba és dolgozzuk egészen apróra. Tegyük egy tálba a maradék cukrot, vajat, a tojást, lisztet és a tejet, valamint egy csipet sót, és keverjük finomra, végül dolgozzuk össze a pisztáciás-csokis keverékkel. A tésztát öntsük a formába és süssük 35-45 percig.
2. Lépés
Felolvasztjuk a maradék tejcsokoládét, elkeverjük a tejszínben, és lehűtjük, amíg kenhető állaga lesz. Vágjuk félbe a tortát, majd kenjük meg a csokis krémmel, majd helyezzük rá a másik tésztát, annak a tetején kenjük el a többi krémet. A tetejét szórjuk meg pisztáciával, majd vágjuk 16 egyenlő kockára. Szolgáljuk, amikor a csokis krém félig megkötött a tetején.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 847 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
342 kcal -
Zsír
22g -
Szénhidrát
32g -
Fehérje
6g