Pisztáciás csokikocka

2013-10-05
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Csoki és pisztácia? Ki gondolta volna, hogy ilyen jól megfér egymás mellett?

Ezeket szerezd be:

  • 160g héj nélküli pisztácia
  • 200g tejcsokoládé
  • 200g porcukor
  • 200g nagyon puha vaj
  • 3 tojás
  • 200g rétesliszt
  • 100ml tej
  • 150ml tejszín

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk ki egy 20 cm-es négyzet alakú tortaformát és béleljük ki sütőpapírral. Tegyünk 125g pisztáciát, 75g csokoládét és a cukor felét egy darálóba és dolgozzuk egészen apróra. Tegyük egy tálba a maradék cukrot, vajat, a tojást, lisztet és a tejet, valamint egy csipet sót, és keverjük finomra, végül dolgozzuk össze a pisztáciás-csokis keverékkel. A tésztát öntsük a formába és süssük 35-45 percig.

2. Lépés

Felolvasztjuk a maradék tejcsokoládét, elkeverjük a tejszínben, és lehűtjük, amíg kenhető állaga lesz. Vágjuk félbe a tortát, majd kenjük meg a csokis krémmel, majd helyezzük rá a másik tésztát, annak a tetején kenjük el a többi krémet. A tetejét szórjuk meg pisztáciával, majd vágjuk 16 egyenlő kockára. Szolgáljuk, amikor a csokis krém félig megkötött a tetején.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 847 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lekváros rácsos pite

  • Csokoládés zabsüti mandulával

  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    342 kcal
  • Zsír

    22g
  • Szénhidrát

    32g
  • Fehérje

    6g