Almás palacsintatorta
2013-03-24- Típus: Palacsinta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
A palacsinta gyorsan elkészíthető és ugyanilyen gyorsan készíthető belőle torta is, persze csak ha a család nem lopkodja szét előtte a palacsintát.
Ezeket szerezd be:
- 5 alma
- 250 g liszt
- 1 tojás
- 400 ml tej
- 100 ml olaj
- 1 evőkanál cukor
- vanília aroma
- 2 tk fahéj
- csipet só
- 100 ml ásványvíz
- citromlé
- lekvár
- 300 g dió
1. lépés
Az almákat mossuk meg, majd hámozzuk, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük le. Csöpögtessük le citromlével, hogy később barnuljon, majd szórjuk meg 2 tk fahéjjal. A palacsinta hozzávalóit keverjük össze, kezdjük először a liszttel, a tojással, a sóval és sorban a többivel.
2. lépés
A tésztát simára keverjük, majd belekeverjük az almát is. Ha nem lenne elég erős íze, akkor szórhatunk bele még egy kis fahéjat. Nincs más teendőnk, mint a palacsintákat kisütni, majd egymásra halmozni. A réteget kenjük meg alma vagy málnalekvárral, szórjunk közé diót, mogyorót, igény szerint.
A tetejét szórjuk le fahéjjal és úgy szeleteljük, mint egy tortát. A tetejét csokoládéval vagy vaníliapudinggal is leönthetjük. Isteni!
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
6 356 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
718 kcal -
Zsír
43.6g -
Szénhidrát
71.4g -
Fehérje
16.2g