Almás palacsintatorta

2013-03-24
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A palacsinta gyorsan elkészíthető és ugyanilyen gyorsan készíthető belőle torta is, persze csak ha a család nem lopkodja szét előtte a palacsintát.

Ezeket szerezd be:

  • 5 alma
  • 250 g liszt
  • 1 tojás
  • 400 ml tej
  • 100 ml olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • vanília aroma
  • 2 tk fahéj
  • csipet só
  • 100 ml ásványvíz
  • citromlé
  • lekvár
  • 300 g dió

1. lépés

Az almákat mossuk meg, majd hámozzuk, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük le. Csöpögtessük le citromlével, hogy később barnuljon, majd szórjuk meg 2 tk fahéjjal. A palacsinta hozzávalóit keverjük össze, kezdjük először a liszttel, a tojással, a sóval és sorban a többivel.

2. lépés

A tésztát simára keverjük, majd belekeverjük az almát is. Ha nem lenne elég erős íze, akkor szórhatunk bele még egy kis fahéjat. Nincs más teendőnk, mint a palacsintákat kisütni, majd egymásra halmozni. A réteget kenjük meg alma vagy málnalekvárral, szórjunk közé diót, mogyorót, igény szerint.

A tetejét szórjuk le fahéjjal és úgy szeleteljük, mint egy tortát. A tetejét csokoládéval vagy vaníliapudinggal is leönthetjük. Isteni!

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 356 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    718 kcal
  • Zsír

    43.6g
  • Szénhidrát

    71.4g
  • Fehérje

    16.2g