Pezsgős gyümölcssaláta

2013-03-23
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Nyáron különösképpen szeretek gyümölcssalátákat készíteni, olyankor amúgy sem kíván az ember sok ételt. Elég egy adag és estig jól lakok vele.

Ezeket szerezd be:

  • 1 nagyobb ananász
  • 6 sárgabarack
  • 5 narancs
  • 300 g eper
  • 3 mangó
  • adagonként 1 evőkanál barna cukor
  • fél üveg száraz pezsgő
  • mentalevél

1. lépés

A gyümölcsöket mossuk meg, válogassuk ki a csúnyább darabokat és vágjuk fel tetszés szerint kis darabokra. Tegyük mutatós üvegtálakba a gyümölcsöket, szórjuk meg a tetejét barna cukorral. Ez egészet tegyük hűtőszekrénybe, majd tálalás előtt öntsük le száraz pezsgővel és szórjunk rá pár mentalevelet.

Vanília fagylalttal vagy tejszínhabbal tálaljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 716 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görögdinnye eperlikőrrel és vaníliafagylalttal

  • Eperhab recept

  • Eper eperlikőrrel és mascarponével

  • Leveles kabátba bújtatott fahéjas körte

  • Eper tojáslikőrrel és tejszínhabbal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    205 kcal
  • Zsír

    0.5g
  • Szénhidrát

    41.2g
  • Fehérje

    2.2g