Pekándiós cupcake

2012-07-28
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Nem tudom miért, de valahogy nagyon szeretem a pekándió alakját. Annyira tökéletes és rendszerint megmozgatja a fantáziámat, hogy milyen újabb remeket készítsek belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 1,5 csésze liszt
  • 1 csésze cukor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 tk só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál szerecsendió
  • 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 nagy tojás
  • 1 tk vanília
  • 1 érett banán
  • 1/2 csésze apróra vágott pekándió
  • A mázhoz:
  • 220 g Philadelphia krémsajt
  • 1 csésze porcukor
  • 2 tk vanília kivonat
  • felezett pekándió

1. Lépés

A máz elkészítéséhez alaposan keverjük össze a krémsajtot a porcukorral és a vaníliával. Hűtőszekrényben tároljuk, amíg a muffinokat elkészítjük. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket.

2. Lépés

Egy közepes méretű tálban keverjük össze az olajat, a tojást, a vaníliát és keverjük el jól. Adjuk hozzá a villával széttört banán. Öntsük össze a nedves és  száraz hozzávalókat, végül tegyük bele a pekándiókat.

3. Lépés

Kanalazzuk a tésztát a muffinpapírokba és süssük 180°c-on körülbelül 25 percig, vagy amíg a tetejük megbarnul. Hűtsük le teljesen egy rácson. Kenjük a tetejére a mázat tálalás előtt, majd mindegyik tetejére nyomjunk egy felezett pekándiót.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 523 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pisztáciás cupcake

  • Oreo cupcake recept

  • Kávés cupcake recept

  • Princess cupcake

  • Mandulás-kókuszos cupcake

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    197,8 kcal
  • Zsír

    6,5 g
  • Szénhidrát

    31,1 g
  • Fehérje

    3 g