Pekándiós cupcake
2012-07-28- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Nem tudom miért, de valahogy nagyon szeretem a pekándió alakját. Annyira tökéletes és rendszerint megmozgatja a fantáziámat, hogy milyen újabb remeket készítsek belőle.
Ezeket szerezd be:
- 1,5 csésze liszt
- 1 csésze cukor
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- 1 tk őrölt fahéj
- 1/4 teáskanál szerecsendió
- 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
- 2 evőkanál olaj
- 2 nagy tojás
- 1 tk vanília
- 1 érett banán
- 1/2 csésze apróra vágott pekándió
- A mázhoz:
- 220 g Philadelphia krémsajt
- 1 csésze porcukor
- 2 tk vanília kivonat
- felezett pekándió
1. Lépés
A máz elkészítéséhez alaposan keverjük össze a krémsajtot a porcukorral és a vaníliával. Hűtőszekrényben tároljuk, amíg a muffinokat elkészítjük. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket.
2. Lépés
Egy közepes méretű tálban keverjük össze az olajat, a tojást, a vaníliát és keverjük el jól. Adjuk hozzá a villával széttört banán. Öntsük össze a nedves és száraz hozzávalókat, végül tegyük bele a pekándiókat.
3. Lépés
Kanalazzuk a tésztát a muffinpapírokba és süssük 180°c-on körülbelül 25 percig, vagy amíg a tetejük megbarnul. Hűtsük le teljesen egy rácson. Kenjük a tetejére a mázat tálalás előtt, majd mindegyik tetejére nyomjunk egy felezett pekándiót.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 523 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
197,8 kcal -
Zsír
6,5 g -
Szénhidrát
31,1 g -
Fehérje
3 g