Paradicsomos mozarellás Focaccia

2012-04-01
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Mi is az a Focaccia? (ejtsd: fokáccsá)

A Focaccia olasz fűszeres kenyérlepény, amit az olaszok leginkább szendvicsek készítésére használnak. Nagyobb szupermarketekben kapható, de ha magad szeretnéd elkészíteni, akkor kattints ide a receptért.

Ezeket szerezd be:

  • 3 nagy érett paradicsom
  • 1 lilahagyma
  • 3 evőkanál vörös borecet
  • fekete bors
  • Focaccia kenyér
  • 1 csomag mozzarella

Az étel elkészítése:

1. Egy nagy hőálló üvegtálban vagy sütőedénybe fektetjük a paradicsomot, hagymát és ráöntjük az ecetet, majd ízlés szerint borssal és sóval meghintjük. Betesszük a sütőbe és 120°C-on körülbelül 30 percig pároljuk.

2. Vágjuk félbe a szendvics kenyerünket vagy a focacciát és rétegezzük bele a mozzarellát, a paradicsomot és a hagymát.  Ízlés szerint majonézzel ízesíthetjük.  Nyomjuk össze a szendvics két felét, majd csomagoljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 744 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pizzasonkás-sajtos szendvics

  • Fincsi Focaccia recept

  • Kaviáros tojás medvehagymával

  • Túrós puliszka

  • Katicabogaras szendvics