Narancsos sütőtökfőzelék camemberttel és pekándióval

2016-04-15
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Sütőtökkrémlevest már sokat tettem fel, de főzeléket még nem. Jöjjön akkor most egy érdekes párosítás.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db kisebb sütőtök
  • 2 db krumpli
  • 2 db narancs
  • 1 ek cukor
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 db húsleveskocka
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 db chilipaprika
  • 4 dl víz
  • 1 teáskanál tökmagolaj
  • 10 dkg camembert sajt
  • 6 db pekándió

1. lépés

A tököt megpucolom, magjait eltávolítom, kockára vágom. Egy serpenyőre rakom. Meglocsolom olívaolajjal, s a sütőben megsütöm.

2. lépés

Közben a felkockázott krumplikat megfőzöm.

3. lépés

A narancsokat megpucolom, a héját felkockázom, a húst gerezdekre szedem. Egy serpenyőben cukron a narancsokat és a héjat megkaramellizálom. Hat gerezd narancsot félreteszek.

4. lépés

A sült tököket, a krumplit és a narancsokat egy lábasba teszem, öntök rá vizet, fűszerezem, s rámorzsolom a leveskockát. Rövid ideig főzöm, majd hozzáöntöm a főzőtejszínt. Felforralom, majd botmixerrel összekeverem.

5. lépés

Tálaláskor merek a tányérba levest, középre egy chilit teszek, köré narancs gerezdeket, feldarabolt camembert sajtot, pekándiót és locsolok rá tökmagolajat.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

714 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagyma-főzelék zöldségesen

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    673 kcal
  • Zsír

    32,7 g
  • Koleszterin

    54 mg
  • Szénhidrát

    79,1 g
  • Cukor

    34,5 g
  • Fehérje

    21,4 g