Tafallai lecsó
2013-05-22- Típus: Karcsúsító ételek, Lecsó receptek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:25 p
Tafalla egy spanyol kisváros. Népessége 11 ezer fő, de gasztronómiában viszont otthon vannak. Nézzük meg, hogy ők milyen lecsót is esznek.
Ezeket szerezd be:
- 2 db kisebb Krumpli
- 3 db Cukkini
- 3 db Vöröshagyma
- 3 db Paprika
- 2-3 dl Paradicsomszósz
- Olaj
- Só
1. lépés
A krumplit és a cukkinit megpucoljuk majd karikákra vágjuk. A paprikát tetszés szerint, a vöröshagymát apróra aprítjuk.
2. lépés
Forró olajon a krumplit körülbelül 10 percig sütjük. 10 perc után hozzáadjuk a felvágott paprikát, hagymát, majd további 5 perc után a cukkinit is. Ízlésünk szerint sóval fűszerezzük, és szép lassú tűzön puhára pároljuk a zöldségeket.
3. lépés
Amikor a párolással kész vagyunk, hozzáöntjük a paradicsomszószt. 5-10 percig még rotyogtatjuk, utólag sózzuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 033 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
242 kcal -
Összes Zsír
10,8 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
34,1 g -
Cukor
10,8 g -
Fehérje
5,8 g