Tafallai lecsó

2013-05-22
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:25 p

Tafalla egy spanyol kisváros. Népessége 11 ezer fő, de gasztronómiában viszont otthon vannak. Nézzük meg, hogy ők milyen lecsót is esznek.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db kisebb Krumpli
  • 3 db Cukkini
  • 3 db Vöröshagyma
  • 3 db Paprika
  • 2-3 dl Paradicsomszósz
  • Olaj

1. lépés

A krumplit és a cukkinit megpucoljuk majd karikákra vágjuk. A paprikát tetszés szerint, a vöröshagymát apróra aprítjuk.

2. lépés

Forró olajon a krumplit körülbelül 10 percig sütjük. 10 perc után hozzáadjuk a felvágott paprikát, hagymát, majd további 5 perc után a cukkinit is. Ízlésünk szerint sóval fűszerezzük, és szép lassú tűzön puhára pároljuk a zöldségeket.

3. lépés

Amikor a párolással kész vagyunk, hozzáöntjük a paradicsomszószt. 5-10 percig még rotyogtatjuk, utólag sózzuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 033 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    242 kcal
  • Összes Zsír

    10,8 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    34,1 g
  • Cukor

    10,8 g
  • Fehérje

    5,8 g