Narancsos kuglóf recept

2012-04-06
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Itt a húsvét, itt az idő egy kis kuglóf sütésre! Ez egy igazán egyszerű recept, amivel a locsolókat is várhatjuk!

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 0,5 dl olaj
  • 1,5 dl víz
  • 1 pohár tejföl
  • 15 dkg barna cukor
  • fél narancs leve
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 tojás

Elkészítés:

1. A nedves hozzávalókat egymásba keverjük, először kezdjük a tojások és a cukor felverésével kezdjük, majd szépen sorjában jöhet sorrendben a víz, az olaj, a narancslé, a tejföl. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a reszelt narancs héjat, majd a két keveréket összeöntjük. Jól megforgatjuk benne a fakanalat és még reszelünk rá egy kis narancshéjat.

2. Ezután már nem keverjük, hanem egy vajazott és lisztezett kuglóf formába öntjük. 180°C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tálaláskor karamellöntettel, vagy vanília sodóval leöntve is tálalhatjuk!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

5 041 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokoládés kuglóf ricottakrémmel

  • Diétás almás kuglóf

  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Vérnarancsos kuglóf

  • Mini narancsos kuglóf