Narancsos kuglóf recept
2012-04-06- Típus: Húsvéti recept, Kuglóf
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Itt a húsvét, itt az idő egy kis kuglóf sütésre! Ez egy igazán egyszerű recept, amivel a locsolókat is várhatjuk!
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 0,5 dl olaj
- 1,5 dl víz
- 1 pohár tejföl
- 15 dkg barna cukor
- fél narancs leve
- 1 narancs reszelt héja
- 2 tojás
Elkészítés:
1. A nedves hozzávalókat egymásba keverjük, először kezdjük a tojások és a cukor felverésével kezdjük, majd szépen sorjában jöhet sorrendben a víz, az olaj, a narancslé, a tejföl. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a reszelt narancs héjat, majd a két keveréket összeöntjük. Jól megforgatjuk benne a fakanalat és még reszelünk rá egy kis narancshéjat.
2. Ezután már nem keverjük, hanem egy vajazott és lisztezett kuglóf formába öntjük. 180°C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor karamellöntettel, vagy vanília sodóval leöntve is tálalhatjuk!
Értékelések
(4.8 / 5)
6 személy értékelt
5 041 megtekintés