Krémes kifli

2012-11-06
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ezek a krémes kiflik annyira aranyosak, hogy összefut a nyál a számban.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír
  • 2 egész tojás
  • 40 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1/2 cs. sütőpor
  • Krémhez:
  • 3 kanál liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 vaniliás cukor

1. lépés

A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a zsírt, a tojást, és a porcukrot. Tésztát gyúrunk majd megfelezzük és az egyikbe kakaóport gyúrunk. Kifliformákba nyomkodjuk majd 180°C-on 10 percig sütjük, pihentetjük majd kiborítjuk a formából.

2. lépés

Krémet készítünk a tejben elkeverjük a lisztet, felfőzzük mikor kihűlt hozzáadjuk a vajjal kikevert cukrot és mandula aromával ízesítjük! Ezzel e krémmel töltjük és egy világosat összeillesztünk egy barna kiflivel. Másnapra puhul meg.

 

Receptet beküldte: Meszlényiné Bihary Livia

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 8
Értékeld a receptet!

8 személy értékelt

9,188 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

  • Diós gyümölcsös sütemény

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    915 kcal
  • Zsír

    47,7 g
  • Szénhidrát

    112,9 g
  • Fehérje

    9,8 g