Krémes kifli
2012-11-06- Típus: Krémes sütemények, Teasütemény
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ezek a krémes kiflik annyira aranyosak, hogy összefut a nyál a számban.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg zsír
- 2 egész tojás
- 40 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1/2 cs. sütőpor
- Krémhez:
- 3 kanál liszt
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 vaniliás cukor
1. lépés
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a zsírt, a tojást, és a porcukrot. Tésztát gyúrunk majd megfelezzük és az egyikbe kakaóport gyúrunk. Kifliformákba nyomkodjuk majd 180°C-on 10 percig sütjük, pihentetjük majd kiborítjuk a formából.
2. lépés
Krémet készítünk a tejben elkeverjük a lisztet, felfőzzük mikor kihűlt hozzáadjuk a vajjal kikevert cukrot és mandula aromával ízesítjük! Ezzel e krémmel töltjük és egy világosat összeillesztünk egy barna kiflivel. Másnapra puhul meg.
Receptet beküldte: Meszlényiné Bihary Livia
Értékelések
(4.8 / 5)
9 személy értékelt
13 001 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
915 kcal -
Zsír
47,7 g -
Szénhidrát
112,9 g -
Fehérje
9,8 g