Sárgabarackos muffin

2013-04-03
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A barack minden formában jöhet! Az egyik barátnőm készítette először ezeket az isteni muffinokat, azonnal az egyik kedvencem lett.

Ezeket szerezd be:

  • 100 g sima liszt
  • 30 g teljes kiőrlésű liszt
  • 125 g vaj
  • 2 tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 kk sütőpor
  • fél citrom reszelt héja
  • 5-6 sárgabarack

1. lépés

A sütőt melegítsük el 180°C-ra, a muffinsütőnket vajazzuk ki, vagy készítsük elő a papírokat. A vajat a cukrot és a tojásokat robotgép segítségével összekeverjük. A kétféle lisztet egybeszitáljuk a sütőporral, majd hozzáadagoljuk a tojásos keverékhez.

2. lépés

Hozzáreszeljük a citrom héjat, majd újból krémesre keverjük. A sárgabarackokat kis darabokra vágjuk, majd egy fakanál segítségével óvatosan a masszához keverjük. Nem kell teljesen  egybedolgozni. A tésztát beletöltjük a papírokba vagy a kivajazott formába és 20 perc alatt készre sütjük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 721 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    210 kcal
  • Zsír

    8g
  • Szénhidrát

    19g
  • Fehérje

    3g