Citromos csókok

2014-05-29
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 12 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ezek a falatnyi édességek tökéletes vendégvárós desszertek. Ráadásul az elkészítésük is roppant egyszerű.

Ezeket szerezd be:

  • 200g puha vaj
  • 140g porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 citrom reszelt héja
  • 280g liszt
  • Töltelék:
  • lekvár vagy citromkérm (lemon curd)
  • Máz:
  • 1 citrom leve
  • porcukor

1. Lépés

Keverjük össze a vajat, a cukrot, tojássárgáját, vaníliát és reszelt citromhéjat egy fakanállal. Keverjük hozzá a lisztet – ekkor már szükség van a kezünkre. Jól dolgozzuk össze.

2. Lépés

Tegyük a tésztát egy lisztezett felületre, majd gyúrjuk át párszor. Nyújtsuk ki, körülbelül 3-4 mm vastagságúra. Vegyünk elő egy csészét, vagy egy kerek formát, majd szaggassuk ki a tésztát. Rendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd 30 percig hűtsük hideg helyen. (Kamrában vagy hűtőben.)

3. Lépés

Melegítsük addig elő a sütőt 180C°-ra, majd süssük a kekszeket 8-12 percig, amíg halvány aranyszínű lesz, aztán hűtsük le. Kenjük meg a kekszeket lekvárral vagy citrom krémmel (lemon curd), aztán kettőt ragasszunk össze.

4. Lépés

Máz: Keverjünk össze citromlevet annyi porcukorral, hogy nyúlós mázat kapjunk, majd ezzel csíkozzuk be a süteményeket. Rácson hagyjuk, amíg megköt, aztán ehető is!

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 887 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gesztenyetalléros teasütemény

  • Narancsos teasütemény

  • Szilvás papucs Marcsitól

  • Monte Carlo teasütemény

  • Diós angyalszem

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    202 kcal
  • Zsír

    8g
  • Szénhidrát

    31g
  • Fehérje

    1g
  • 0.14g
  • Cukor

    18g