Mokkás sütemény

2012-06-30
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Délutáni kávéhoz és ebéd mellé ideális, aki szereti a kávés édességeket, az biztosan imádni fogja.

Ezeket szerezd be:

  • 175 g cukor
  • 150 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 30 g étcsokoládé
  • 25 g sótlan vaj
  • 125 ml tej
  • 1 tk vanília kivonat
  • Öntethez:
  • 100 g barna cukor
  • 100 g cukor
  • 4 kiskanál kakaópor
  • 250 ml hideg, erős kávé

1. Lépés

Keverjük össze a cukrot, a lisztet, a sütőport és a sót egy tálban. Olvasszuk fel a vajat és a csokoládét és adjuk hozzá a száraz hozzávalókat. Végül keverjük bele a tejet és a vaníliát. A tésztát öntsük egy kivajazott sütőformába.

2. Lépés

Keverjük össze az öntethez a barna cukrot, a sima cukrot és kakaóport. Ezzel a keverékkel megszórjuk a tészta tetejét. Végül öntsük rá a kávét.

3. Lépés

Süssük 175 ° C-on 35-40 percig, majd vegyük ki a sütőből, hagyjuk kissé lehűlni. Nagyon finom tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

889 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

  • Túrótorta gyümölccsel

  • Pihe-puha almás süti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    407 kcal
  • Összes zsír

    5,8 g
  • Szénhidrát

    87 g
  • Fehérje

    4,1 g