Mokkás sütemény
2012-06-30- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Délutáni kávéhoz és ebéd mellé ideális, aki szereti a kávés édességeket, az biztosan imádni fogja.
Ezeket szerezd be:
- 175 g cukor
- 150 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 1/2 tk só
- 30 g étcsokoládé
- 25 g sótlan vaj
- 125 ml tej
- 1 tk vanília kivonat
- Öntethez:
- 100 g barna cukor
- 100 g cukor
- 4 kiskanál kakaópor
- 250 ml hideg, erős kávé
1. Lépés
Keverjük össze a cukrot, a lisztet, a sütőport és a sót egy tálban. Olvasszuk fel a vajat és a csokoládét és adjuk hozzá a száraz hozzávalókat. Végül keverjük bele a tejet és a vaníliát. A tésztát öntsük egy kivajazott sütőformába.
2. Lépés
Keverjük össze az öntethez a barna cukrot, a sima cukrot és kakaóport. Ezzel a keverékkel megszórjuk a tészta tetejét. Végül öntsük rá a kávét.
3. Lépés
Süssük 175 ° C-on 35-40 percig, majd vegyük ki a sütőből, hagyjuk kissé lehűlni. Nagyon finom tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 605 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
407 kcal -
Összes zsír
5,8 g -
Szénhidrát
87 g -
Fehérje
4,1 g