Mini sajttorták
2013-09-19- Típus: Sajttorták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Krémes és finom, kellemes vanília ízű csoda. Ezek a kedves mini torták csökkentett zsírtartalmú krémsajtból és alacsony zsírtartalmú görög joghurtból készülnek.
Ezeket szerezd be:
- 220 g zsírszegény krémsajt
- 70 g cukor
- 1 teáskanál tiszta vanília kivonat
- 125 ml görög joghurt
- 2 nagy tojás
- 2 evőkanál liszt
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A legjobb, ha ehhez a recepthez szilikon muffin sütőket használunk, abból is a nagyobb fajtát. Kenjük ki vajjal, vagy olajjal.
2. lépés
Egy nagy tálban keverjük össze a krémsajtot, a cukrot és a vaníliát. Egy elektromos keverővel sebességen dolgozzuk addig, amíg nagyon sima krémet kapunk. Ez kb 2 perc. Adjuk hozzá a joghurtot, a tojást és a lisztet, miközben folyamatosan keverjük tovább.
3. lépés
Kanalazzuk a tésztát az előkészített formákba, mindegyiket a 3/4-ig. Süssük, amíg tapintásra kemény lesz a tetejük, de egy fogpiszkálóval is ellenőrizzük, hogy belül is megsült-e. Kb 20-25 perc.
4. lépés
Tegyük félre hűlni, majd mikor teljesen kihűlt, hűtőbe téve tovább hűtjük még egy órát. Ezután tányérokra helyezzük, lekvárral, csokisziruppal, gyümölcsökkel tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
5 355 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
170,2 kcal -
Zsír
7,4g -
Szénhidrát
18,5g -
Fehérje
7,1g