Mini sajttorták

2013-09-19
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Krémes és finom, kellemes vanília ízű csoda. Ezek a kedves mini torták csökkentett zsírtartalmú krémsajtból és alacsony zsírtartalmú görög joghurtból készülnek.

Ezeket szerezd be:

  • 220 g zsírszegény krémsajt
  • 70 g cukor
  • 1 teáskanál tiszta vanília kivonat
  • 125 ml görög joghurt
  • 2 nagy tojás
  • 2 evőkanál liszt

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A legjobb, ha ehhez a recepthez szilikon muffin sütőket használunk, abból is a nagyobb fajtát. Kenjük ki vajjal, vagy olajjal. 

2. lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a krémsajtot, a cukrot és a vaníliát. Egy elektromos keverővel sebességen dolgozzuk addig, amíg nagyon sima krémet kapunk. Ez kb 2 perc. Adjuk hozzá a joghurtot, a tojást és a lisztet, miközben folyamatosan keverjük tovább. 

3. lépés

Kanalazzuk a tésztát az előkészített formákba, mindegyiket a 3/4-ig. Süssük, amíg tapintásra kemény lesz a tetejük, de egy fogpiszkálóval is ellenőrizzük, hogy belül is megsült-e. Kb 20-25 perc.

4. lépés

Tegyük félre hűlni, majd mikor teljesen kihűlt, hűtőbe téve tovább hűtjük még egy órát. Ezután tányérokra helyezzük, lekvárral, csokisziruppal, gyümölcsökkel tálaljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 158 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás epres sajttorta recept

  • New York cheesecake eperrel

  • Citromos sajttorta recept

  • Mézes-joghurtos sajttorta

  • Csokoládé-narancs sajttorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    170,2 kcal
  • Zsír

    7,4g
  • Szénhidrát

    18,5g
  • Fehérje

    7,1g