Mézes zserbó – gluténmentes
2013-11-21- Típus: Mézes krémes, Zserbó
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 5
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Ez a gluténmentes házi zserbó másnapra garantáltan megpuhul és az elkészítése is nagyon könnyű.
Édesanyukámtól szereztem ezt a mézes zserbó receptet, retro receptnek számít.
Akár ünnepekre is kiváló desszert.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg liszt (mantler, süteménypor, rizsliszt)
- 6 dkg zsír
- 16 dkg porcukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 db egész tojás
- 4 ek olvasztott méz
- 4 ek tejföl (kb.)
- A töltelékhez:
- 3 db tojássárgája
- 3 ek cukor
- 1 cs vaniliás cukor
- 3 ek liszt (vagy étkezési keményítő)
- 5 dl tej (vagy 6 dl)
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 ek rum
1. Lépés
A tésztát összeállítjuk, és 5 egyenlő részre osztva kissé pihentetjük, majd késhát vastagságra kinyújtjuk és az egyforma lapokat megsütjük a tepsi hátulján.
2. Lépés
A krém készítése: tojássárgájából 3 evőkanál cukorral egy csomag vaníliás cukrot elkeverünk, hozzáadunk 3 evőkanál lisztet és 5-6 dl tejjel sűrű, sima krémet főzünk és kihűtjük.
3. Lépés
20 dkg vajat 15 dkg porcukorral, 3-4 evőkanál rummal habosra keverünk, hozzákeverjük a kihűlt főzött krémet és megtöltjük a mézes lapokat.
Másnapra megpuhul, és fel tudjuk szeletelni. Sokáig elálló édesség.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
8 255 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
969 kcal -
Zsír
42.9g -
Szénhidrát
129g -
Fehérje
14.2g