Mézes zserbó – gluténmentes

2013-11-21
  • Hány főre: 5
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Ez a gluténmentes házi zserbó másnapra garantáltan megpuhul és az elkészítése is nagyon könnyű.
Édesanyukámtól szereztem ezt a mézes zserbó receptet, retro receptnek számít.
Akár ünnepekre is kiváló desszert.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg liszt (mantler, süteménypor, rizsliszt)
  • 6 dkg zsír
  • 16 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 db egész tojás
  • 4 ek olvasztott méz
  • 4 ek tejföl (kb.)
  • A töltelékhez:
  • 3 db tojássárgája
  • 3 ek cukor
  • 1 cs vaniliás cukor
  • 3 ek liszt (vagy étkezési keményítő)
  • 5 dl tej (vagy 6 dl)
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek rum

1. Lépés

A tésztát összeállítjuk, és 5 egyenlő részre osztva kissé pihentetjük, majd késhát vastagságra kinyújtjuk és az egyforma lapokat megsütjük a tepsi hátulján.

2. Lépés

A krém készítése: tojássárgájából 3 evőkanál cukorral egy csomag vaníliás cukrot elkeverünk, hozzáadunk 3 evőkanál lisztet és 5-6 dl tejjel sűrű, sima krémet főzünk és kihűtjük.

3. Lépés

20 dkg vajat 15 dkg porcukorral, 3-4 evőkanál rummal habosra keverünk, hozzákeverjük a kihűlt főzött krémet és megtöltjük a mézes lapokat.

Másnapra megpuhul, és fel tudjuk szeletelni. Sokáig elálló édesség.

 

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

8 255 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csíkos mézes

  • Csokis zserbó

  • Mézes sütemény

  • Zserbó recept

  • Mézes krémes

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    969 kcal
  • Zsír

    42.9g
  • Szénhidrát

    129g
  • Fehérje

    14.2g