Csokis zserbó

2013-12-27
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Karácsonykor a mézes nélkülözhetetlen nálunk.

Ezeket szerezd be:

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 2 tojás
  • 5 deka porcukor
  • 4 kanál langyos (nem forró) méz
  • 5 deka margarin
  • 45 deka liszt
  • 5 evőkanál tej
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom leve
  • 2 kanál kakaópor
  • A krém hozzávalói:
  • 2csg vaníliás pudingpor
  • 6 deci tej
  • 25 deka porcukor
  • 25 deka margarin
  • 1-2 evőkanál kakaópor
  • Máz a tetejére:
  • 1 tojásfehérje
  • citrom leve
  • 20-25 deka porcukor

1. lépés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé veszem. Az egyik tésztához a kakaóport és a 2 kanál tejet teszem és jól kidolgozom
A tésztákból 2 világos és 2 csokis lapot sütök. 24x22cm-es tepsibe sütöttem 180 fokon.

2. lépés

A tejben a pudingot a szokásos módon elkészítem és kihűtöm.
A margarinból és a porcukorból krémet keverek, amikor a puding kihűlt a két krémet összekeverem, majd az 1/3-ad részét külön veszem és ebben ízlés szerint kakaóport keverek.

3. lépés

Összerakom a tésztát az alsó lapra világos krémet, a másodikra a csokis és végül a harmadikra ismét fehér krém kerül a tetejére.
A tojásfehérjét a citrommal és cukorral sűrűre kikeverem és a tészta tetejére simítom.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,079 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mézes zserbó – gluténmentes

  • Zserbó recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    902 kcal
  • Zsír

    32.8g
  • Koleszterin

    902mg
  • Szénhidrát

    146.8g
  • Cukor

    100.3g
  • Fehérje

    9.2g