Csíkos mézes

2014-01-08
  • Hány főre: 8-10
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Kicsit macerás, de megéri, mert nagyon finom.

Ezeket szerezd be:

  • 30 deka liszt
  • 15 deka cukor
  • 3 evőkanál étolaj
  • 10 deka olvasztott méz
  • 1 kk szódabikarbóna
  • fahéj
  • 5 tojás
  • 15 deka cukor
  • 5 kanál víz
  • 20 deka liszt
  • 1 csg sütőpor
  • Krém:
  • 6 deci tej
  • 2 csg csokoládés puding
  • 20 deka margarin
  • 20 deka porcukor
  • Csokimáz:
  • 18 deka porcukor
  • 18 deka margarin
  • 2 evőkanál tej

1. Lépés

A hozzávalókat összegyúrom, egy fél órát pihentetem, majd két lapot sütök belőle.

A tojások sárgáját a vízzel felhabosítom, majd a cukorral fehéredésig keverem. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatom a keményre felvert fehérjehabot. Tepsibe simítom és tűpróbáig sütöm. Amikor kisült, hosszában 5 egyforma csíkot vágok belőle.

2. Lépés

Krém készítése:
A pudingot felfőzöm és kihűtöm. A margarint a porcukorral krémesre keverem és a kihűlt pudinggal összedolgozom.
Az alsó lapot megkenem a krémmel, erre teszem a süteménycsíkokat mégpedig úgy ,hogy egy ujjnyi hely legyen közötte.

3. Lépés

Amikor mindet kiraktam, a maradék krémet rákentem a tésztára és az üres helyekre. A másik mézes lapot – amit előzőleg lekentem lekvárral – rátettem a krémre, mégpedig úgy, hogy a lekváros része legyen a krémen.

4. Lépés

A csokimáz hozzávalóit gőz felett besűrítem és a felső lapra ráteszem. A tetejére cukordarát tettem.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

7 217 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mézes zserbó – gluténmentes

  • Mézes sütemény

  • Mézes krémes

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    914 kcal
  • Zsír

    38.1g
  • Szénhidrát

    137.7g
  • Fehérje

    9.2g
  • Koleszterin

    83mg
  • Cukor

    93.1g