Mazsolás sajttorta sütemény
2013-04-24- Típus: Sajttorták
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8-10
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:30 p
A sajttortát nem csak hagyományos formában, de például sajttorta szendvicsként is készíthetjük. A végeredmény: isteni!
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 750g liszt
- 4 tojássárgája
- 200g vaj
- 125g cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál kakaó
- Töltelék:
- 500g krémsajt
- 500g túró
- 4 tojás
- 400g sótlan vaj
- 125 ml tejszín
- 180g cukor
- 100g mazsola
1. Lépés
Tészta elkészítése: Helyezzük az összes hozzávalót egy tálba, és gyúrjunk belőle egységes tésztát. Két részre osztjuk, fóliába csomagoljuk. 20-25 percig hűtőbe tesszük.
2. Lépés
Töltelék: Áztassuk a mazsolát forró vízbe. A tojássárgáját, a cukrot és a vajat keverjük el, amíg szép sima lesz. Fokozatosan hozzáadjuk a sajtot és túrót és a tejszínt, majd elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a sajtos krémhez forgatjuk. Végül adjuk hozzá a mazsolát és keverjük össze újra.
3. Lépés
Béleljük ki sütőpapírral a tepsinket. Az egyik tésztát csomagoljuk ki, majd nyomkodjuk bele a tepsibe. A tészta tetejére kenjük a sajtos keveréket, majd a második rész tésztát összemorzsolva tesszük a sajtkrém tetejére. Süssük a süteményt előmelegített sütőben körülbelül egy órán át 180°C-on.
Értékelések
(4.2 / 5)
5 személy értékelt
6 278 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
711 kcal -
Zsír
41.7g -
Szénhidrát
66.3g -
Fehérje
20.7g