Mazsolás sajttorta sütemény

2013-04-24
  • Hány főre: 8-10
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

A sajttortát nem csak hagyományos  formában, de például sajttorta szendvicsként is készíthetjük. A végeredmény: isteni!

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 750g liszt
  • 4 tojássárgája
  • 200g vaj
  • 125g cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál kakaó
  • Töltelék:
  • 500g krémsajt
  • 500g túró
  • 4 tojás
  • 400g sótlan vaj
  • 125 ml tejszín
  • 180g cukor
  • 100g mazsola

1. Lépés

Tészta elkészítése: Helyezzük az összes hozzávalót egy tálba, és gyúrjunk belőle egységes tésztát. Két részre osztjuk, fóliába csomagoljuk. 20-25 percig hűtőbe tesszük.

2. Lépés

Töltelék: Áztassuk a mazsolát forró vízbe. A tojássárgáját, a cukrot és a vajat keverjük el, amíg szép sima lesz. Fokozatosan hozzáadjuk a sajtot és túrót és a tejszínt, majd elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a sajtos krémhez forgatjuk. Végül adjuk hozzá a mazsolát és keverjük össze újra.

3. Lépés

Béleljük ki sütőpapírral a tepsinket. Az egyik tésztát csomagoljuk ki, majd nyomkodjuk bele a tepsibe. A tészta tetejére kenjük a sajtos keveréket, majd a második rész tésztát összemorzsolva tesszük a sajtkrém tetejére. Süssük a süteményt előmelegített sütőben körülbelül egy órán át 180°C-on.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

6 278 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás epres sajttorta recept

  • New York cheesecake eperrel

  • Citromos sajttorta recept

  • Mézes-joghurtos sajttorta

  • Csokoládé-narancs sajttorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    711 kcal
  • Zsír

    41.7g
  • Szénhidrát

    66.3g
  • Fehérje

    20.7g