Masala Chai – Indiai fűszeres tea

2012-05-13
  • Hány főre: 3-4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Klasszikus indiai recept. Megkockáztatom, hogy félmilliárd ember issza ezt reggel. Ennek jó oka van, hiszen isteni!

Ezeket szerezd be:

  • 2 csésze víz
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2-3 kardamom, zúzott
  • 1/4 csésze cukor
  • 1 csésze tej
  • 2 evőkanál fekete tea levelei

1. Lépés

Tegyük fel a vizet a tűzhelyre, és adjunk hozzá a fűszereket, majd forraljuk fel. Fedjük le és hagyjuk főni néhány percig.

2. Lépés

Hozzáadjuk a cukrot és a tejet, keverjük el. Forraljuk újból. Elég annyira, hogy a tej habosodjon.

3. Lépés

Adjuk bele a tea leveleket, fedjük le és le is vehetjük a tűzről.
Hagyjuk ázni 5 percig.

4. Lépés

Egy szűrő segítségével távolítsuk el a tealeveleket és élvezzük!

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 892 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mogyorókrémes forró csokoládé

  • Grog brandyvel

  • Vajbor recept

  • Instant forró csoki

  • Borsmentás forró csokoládé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    116,5 kcal
  • Összes zsír

    2,9 g
  • Szénhidrát

    20,4 g
  • Fehérje

    2,6 g