Mandulás forró csoki

2013-02-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Bár már nincs olyan hideg, de Valentin napra szoktam a páromnak készíteni forró csokit. Ez a mandulás verzió a kedvence, bátran ajánlom mindenkinek!

Ezeket szerezd be:

  • 500 ml tej
  • 250 ml tejszín
  • 100g tejcsokoládé
  • 30g cukrozott kakaó
  • 4 evőkanál mandula likőr
  • A díszítéshez:
  • mandulapehely
  • csokoládé

1. Lépés

Először készítsünk elő a 4 csészét és öntsünk egy-egy evőkanálnyi likőrt mindegyik pohár aljára. Egy nagy fazékban felforraljuk a tejet és a tejszín felét.

2. Lépés

Adjuk hozzá a forró tejhez a cukrozott kakaót. Csökkentsük a hőfokot, és adjunk hozzá egy kis tört csokoládét, keverjük addig, amíg csokoládé megolvad. Folyamatos keverés mellett, tartsuk melegén további 1 percig. Ezután vegyük le a tűzről, és öntsük a csészékbe a csokoládét.

A maradék tejszínt verjük habosra, majd öntsük a poharak tetejére. Meghintjük mandulával, díszíthetjük reszelt csokival. 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 553 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mogyorókrémes forró csokoládé

  • Grog brandyvel

  • Vajbor recept

  • Instant forró csoki

  • Borsmentás forró csokoládé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    167 kcal
  • Zsír

    9g
  • Szénhidrát

    18g
  • Fehérje

    5.4g