Karácsonyi almatorta

2014-12-09
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Egy kiváló sütemény az ünnepekre, ami igen hasonlít a répatorta receptjéhez. Igény szerint adhatunk hozzá egy kis brandyt vagy rumot.

Ezeket szerezd be:

  • 200g puha vaj
  • 200g muscovado cukor
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál méz
  • 200g rétesliszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk szerecsendió és fahéj (de más fűszer is megteszi, ami passzol)
  • 2 közepes alma, lereszelve

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy kerek 20cm-es tortaformát, majd béleljük ki sütőpapírral. Dolgozzuk el az első hét hozzávalót egy elektromos kézi mixerrel, amíg egyenletesen homogén krémet kapunk. Egy fakanállal keverjük hozzá a gyümölcsöket is.

2. Lépés

Kanalazzuk a tésztát a formába és süssük 50 percig1 óráig, vagy amíg a sütemény sötét aranyszínű lesz. Ellenőrizzük tűpróbával. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Ha szeretnénk, nyugodtan bevonhatjuk csokival – véleményem szerint a fehér csoki illik hozzá a legjobban, de lehet mascarpones krém is. 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 621 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Erdei gyümölcsös-tejszínes csokitorta

  • Szilvás túrótorta

  • Málnás-mandulás torta

  • Málnás-csokis mousse torta

  • Angol almatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    350 kcal
  • Zsír

    16g
  • Szénhidrát

    51g
  • Fehérje

    4g
  • 0.63g
  • Cukor

    18g