Könnyű eperhab

2012-08-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ha még mindig dúskálnánk a későn érő eperben, vagy csak azt van kedvünk falatozni, akkor a következő receptet mindenképpen készítsük el.

Ezeket szerezd be:

  • 3-4 csésze eper
  • 1/3 csésze méz
  • csipet só
  • 1/2 teáskanál reszelt citromhéj
  • 2 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 1 pohár vaníliás joghurt
  • 3 tojásfehérje
  • 1 evőkanál cukor

1. Lépés

Keverjük össze az epret, a mézet, és a sót egy közepes tálban, és keverjük addig, míg a méz minden eperre jut. Nyomkodjuk össze az epret egy krumplinyomóval, amíg a fele eper összetörik, de hagyjunk benne néhány nagyobb darabot sértetlenül.

2. Lépés

Főzzük az epret magas hőfokon, időnként megkeverve, körülbelül 5 percig. Ha nagyon habosodna, akkor egy kanállal távolítsuk el róla.  Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citrom levét, keverjük össze, és teljesen felforraljuk, kb 2 percig.

3. Lépés

Vegyük le a tűzről, helyezzük egy tálba, és hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletre, kb 30 perc alatt. Amikor a eperöntet kihűlt, óvatosan verjük fel a joghurtot egy nagy tálban és külön a tojáshabot a cukorral, majd fogassuk össze őket. Vigyázzunk, hogy a kemény habot ne verjük túl.

4. Lépés

Keverjük hozzá az eperöntetet, lehet teljesen egyenletesen, de márványosan is, majd jól hűtsük be fogyasztás előtt.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

1 811 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

  • Oreo pohárkrém

  • Fincsi és gyors eperkrém

  • Egyszerű sajttortás finomság

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    222,8 kcal
  • Zsír

    7,2 g
  • Fehérje

    5,9 g
  • Szénhidrát

    35,1 g