Szójacsíra saláta recept
2012-05-01- Típus: Fogyókúra, Keményítő nap, Zöldségsaláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 15 perc
A szójacsíra saláta nagyon egészséges rengeteg fehérje- és zsírsav tartalma miatt. Orvosi rendeletre régen klimax kezelésére is alkalmazták. Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, köztük a B12 vitamin található meg benne, ami egyébként kevés élelmiszerben lelhető fel.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg szójacsíra
- 4 nagy paradicsom
- 4 nagy paprika
- 2 nagy répa
- 1 kígyóuborka
- 1 fej saláta
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál mogyoróvaj vagy olaj
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál szójaszósz
- só és cukor
Recept elkészítése
1. A zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk kis szeletekre. A sárgarépát és a szójacsírát vegyük külön és egy kevéske vízben kezdjük el egy lábasban párolni. Nem kell sokáig, csak éppen addig, hogy megpuhuljon. (kb. 5 percig)
2. Ezután mindkettőt hideg vízben lehűtjük. Most elkészítjük az öntetet. Keverjük össze a szójaszószt, a mustárt, a citromlevet, a mogyoróvajat a sóval és cukorral. A zöldségeket tegyük egy tálba és öntsük le az öntetünkkel.
Kiegészítésképpen tehetünk bele trappista sajtot vagy grillen megsütött csirkemellcsíkokat.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
7 420 megtekintés