Szójacsíra saláta recept

2012-05-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 15 perc

A szójacsíra saláta nagyon egészséges rengeteg fehérje- és zsírsav tartalma miatt. Orvosi rendeletre régen klimax kezelésére is alkalmazták. Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, köztük a B12 vitamin található meg benne, ami egyébként kevés élelmiszerben lelhető fel.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg szójacsíra
  • 4 nagy paradicsom
  • 4 nagy paprika
  • 2 nagy répa
  • 1 kígyóuborka
  • 1 fej saláta
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál mogyoróvaj vagy olaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • só és cukor

Recept elkészítése

1. A zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk kis szeletekre. A sárgarépát és a szójacsírát vegyük külön és egy kevéske vízben kezdjük el egy lábasban párolni. Nem kell sokáig, csak éppen addig, hogy megpuhuljon. (kb. 5 percig)

2. Ezután mindkettőt hideg vízben lehűtjük. Most elkészítjük az öntetet. Keverjük össze a szójaszószt, a mustárt, a citromlevet, a mogyoróvajat a sóval és cukorral. A zöldségeket tegyük egy tálba és öntsük le az öntetünkkel.

Kiegészítésképpen tehetünk bele trappista sajtot vagy grillen megsütött csirkemellcsíkokat.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 876 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mediterrán saláta bruschettával és virslivel

  • Reggeli áfonyás smoothie

  • Céklás sóskasaláta sajttal

  • Almás sonkás saláta

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával