Madártej recept
2012-07-06- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
A madártejet mindig a nagymamám tudta nagyon jól elkészíteni. Gyerekkoromban sokat ettem, aztán szépen lassan egyre kevesebbet. Már igazából nem is emlékszem, hogy mikor is. Elhatároztam, hogy kézbe veszem a dolgokat és készítek én magam. :)
Ezeket szerezd be:
- 1,5 l Tej
- 5 db Tojás
- 1 dkg Porcukor
- 1 Vaníliás Cukor
- 5 kanál Kristálycukor
- 1 csipet Só
1. lépés
Kezdésnek felteszünk 1,5 liter tejet főni. A tojásokat feltörtjük és különválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A tojásfehérjét egy csipetnyivel sózzuk és megpróbáljuk kemény habbá verni, majd hozzáadjuk az 1 dkg porcukrot.
2. lépés
Ha a kemény habunk elkészült és a tej is már forr, akkor egy evőkanál segítségével galuskákat formázva a tejbe tesszük. Körülbelül 1 perc után megfordítjuk, hogy a másik oldala is jó legyen, majd kiszedjük őket.
3. lépés
A tojássárgája következik. A sárgáját összekeverjük az 1 vaníliás cukorral és 5 kanál kristálycukorral és habosra keverjük ezt is. Ezután belefőzzük a tejbe, de pár perc után levesszük a tűzről és a fehérjéből készült galuskákat óvatosan beleforgatjuk, majd az egészet lehűtjük.
Díszítésként tehetünk rá fahéjat, mazsolát vagy csokoládéreszeléket.
Értékelések
(4 / 5)
6 személy értékelt
8 190 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
697 kcal -
Összes Zsír
26,2 g -
Koleszterin
471 mg -
Szénhidrát
76,5 g -
Cukor
79,4 g -
Fehérje
39,4 g