Madártej recept

2012-07-06
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A madártejet mindig a nagymamám tudta nagyon jól elkészíteni. Gyerekkoromban sokat ettem, aztán szépen lassan egyre kevesebbet. Már igazából nem is emlékszem, hogy mikor is. Elhatároztam, hogy kézbe veszem a dolgokat és készítek én magam. :)

Ezeket szerezd be:

  • 1,5 l Tej
  • 5 db Tojás
  • 1 dkg Porcukor
  • 1 Vaníliás Cukor
  • 5 kanál Kristálycukor
  • 1 csipet Só

1. lépés

Kezdésnek felteszünk 1,5 liter tejet főni. A tojásokat feltörtjük és különválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A tojásfehérjét egy csipetnyivel sózzuk és megpróbáljuk kemény habbá verni, majd hozzáadjuk az 1 dkg porcukrot.

2. lépés

Ha a kemény habunk elkészült és a tej is már forr, akkor egy evőkanál segítségével galuskákat formázva a tejbe tesszük. Körülbelül 1 perc után megfordítjuk, hogy a másik oldala is jó legyen, majd kiszedjük őket.

3. lépés

A tojássárgája következik. A sárgáját összekeverjük az 1 vaníliás cukorral és 5 kanál kristálycukorral és habosra keverjük ezt is. Ezután belefőzzük a tejbe, de pár perc után levesszük a tűzről és a fehérjéből készült galuskákat óvatosan beleforgatjuk, majd az egészet lehűtjük.

Díszítésként tehetünk rá fahéjat, mazsolát vagy csokoládéreszeléket.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

8 108 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Madártej karamellel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    697 kcal
  • Összes Zsír

    26,2 g
  • Koleszterin

    471 mg
  • Szénhidrát

    76,5 g
  • Cukor

    79,4 g
  • Fehérje

    39,4 g