Almás-Vaníliás morzsa

2012-06-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Íme egy kiváló almás finomság, ha a nap túl hosszúra nyúlt volna. Csak lazuljunk el, üljünk be a kedvenc fotelunkba vagy kanapénkba és szépen lassan eszegessük el.

Ezeket szerezd be:

  • 4-5 hámozott alma
  • 50 g cukor
  • 1,5 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 rúd vanília
  • fél citrom leve
  • Morzsához:
  • 100 g liszt
  • 50 g barna cukor
  • 70 g kristálycukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 75 g vaj
  • 25 g mogyoró, finomra vágott
  • 35 g dió, durván zúzott

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 175 ° C-ra. Osszuk az almát negyedbe, és vastagon szeleteljük fel. Tegyük egy tálba a citrom levét, a kukoricakeményítőt, a cukrot és a vaníliát.

2. lépés

Készítsük el az öntetet. Keverjük össze a lisztet, a cukrokat, a fahéjat, a vajat, a diót és a mogyorót egy nagy tálban, dolgozzunk kézzel, mert úgy könnyebb összeforgatni. Egészen addig, ameddig morzsás állagú tésztát nem kapunk. Tegyük az almás keveréket egy kivajazott tűzálló sütőedény aljára, majd fedjük be a morzsával.

3. lépés

Körülbelül egy órát sütjük, ameddig a töltelék puhává válik, a morzsa legyen aranybarna és ropogós. Tálaljuk vanília pudinggal vagy fagylalttal.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 886 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Epres morzsás sütemény

  • Barackos morzsa

  • Almás morzsatészta

  • Málnás csodaszelet

  • Málnás morzsás sütemény

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    589 kcal
  • Összes Zsír

    25,4 g
  • Szénhidrát

    90,8 g
  • Fehérje

    6,8 g