Káposztaleves recept
2013-04-06- Típus: Diétás levesek, Káposztaleves receptek, Karcsúsító ételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Ez a káposztaleves nem az a hagyományos recept, mint amit megszokhattunk. Az elkészítése kicsit macerásabb, de szerintem ízre elég jó.
Ezeket szerezd be:
- 1 fej Káposzta
- 4 evőkanál Vaj
- 4 evőkanál Liszt
- 4 szelet szikkadt Kenyér
- 1 evőkanál Ecet
- Olaj
- Só
1. lépés
A káposztát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Ezután forró vízbe tesszük (ami ellepje) sóval és ecettel ízesítjük és 20-25 percen keresztül közepes fokozaton rotyogtatjuk. Amíg készülődik a káposzta, addig a kis darabokra tépkedett, vágott kenyeret olajon megpirítjuk.
2. lépés
Ha letelt a 20 perc, akkor leszűrjük a káposztát, a főzőlevét pedig félretesszük. Előveszünk egy lábast, amiben 4 evőkanál vajat felolvasztunk, majd 4 evőkanál liszt hozzáadásával rántást készítünk. Amikor kész vagyunk, akkor felöntjük a káposzta főzőlevével.
3. lépés
A főtt káposztát beletesszük a vágókéses mixerünkbe, összeturmixoljuk, majd krumplinyomón keresztül átpasszírozva, folyamatosan hozzáadjuk a léhez. Kis lángon főzzük tovább, és ha mindent jól csináltunk, akkor egy csomómentes, krémszerű levest kapunk. Tálalásnál a megpirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Értékelések
(4 / 5)
2 személy értékelt
3 628 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
497 kcal -
Összes Zsír
24,7 g -
Koleszterin
31 mg -
Szénhidrát
61 g -
Cukor
11,5 g -
Fehérje
10,2 g