Káposztaleves recept

2013-04-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Ez a káposztaleves nem az a hagyományos recept, mint amit megszokhattunk. Az elkészítése kicsit macerásabb, de szerintem ízre elég jó.

Ezeket szerezd be:

  • 1 fej Káposzta
  • 4 evőkanál Vaj
  • 4 evőkanál Liszt
  • 4 szelet szikkadt Kenyér
  • 1 evőkanál Ecet
  • Olaj

1. lépés

A káposztát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Ezután forró vízbe tesszük (ami ellepje) sóval és ecettel ízesítjük és 20-25 percen keresztül közepes fokozaton rotyogtatjuk. Amíg készülődik a káposzta, addig a kis darabokra tépkedett, vágott kenyeret olajon megpirítjuk.

2. lépés

Ha letelt a 20 perc, akkor leszűrjük a káposztát, a főzőlevét pedig félretesszük. Előveszünk egy lábast, amiben 4 evőkanál vajat felolvasztunk, majd 4 evőkanál liszt hozzáadásával rántást készítünk. Amikor kész vagyunk, akkor felöntjük a káposzta főzőlevével.

3. lépés

A főtt káposztát beletesszük a vágókéses mixerünkbe, összeturmixoljuk, majd krumplinyomón keresztül átpasszírozva, folyamatosan hozzáadjuk a léhez. Kis lángon főzzük tovább, és ha mindent jól csináltunk, akkor egy csomómentes, krémszerű levest kapunk. Tálalásnál a megpirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 628 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel

  • Korhelyleves tarjával és vörösborral

  • Frankfurti leves Szanitól

  • Kelkáposztaleves libaszívvel

  • Korhelyleves debreceni kolbásszal, tejföllel, chilivel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    497 kcal
  • Összes Zsír

    24,7 g
  • Koleszterin

    31 mg
  • Szénhidrát

    61 g
  • Cukor

    11,5 g
  • Fehérje

    10,2 g