Svájci rakott tojás

2012-07-07
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ezt a receptet egy hotelban szereztem, amikor is egyszer elmentünk a párommal egy hétvégi wellness-re.

Ezeket szerezd be:

  • 6 db Tojás
  • 20 dkg Gomba
  • 5 dkg Vaj
  • 15 dkg Sajt
  • Bors

1. lépés

A gombát felvágjuk, felszeleteljük, majd kevés vajon megpároljuk. Ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk.

2. lépés

Előveszünk egy tűzálló tálat vagy egy kisebb tepsit, amit nagyon alaposan kivajazunk. Ennek a tál aljába elsőnek a reszelt sajt felét szétterítjük, erre ráütjük a tojásokat, majd a tojásokra a párolt gombát és végül a reszelt sajt másik felét tesszük. Tehát összefoglalva a szinteket: sajt, tojás, gomba, sajt.

3. lépés

Ha elkészültünk a szintünkkel, a sajt tetejét locsoljuk meg olvasztott vajjal (szórhatunk rá esetleg még kakukkfüvet), majd addig süssük előmelegített sütőben, amíg aranybarna nem lesz.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 293 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spenótos-sonkás-sajtos omlett

  • Spenótos frittata baconnal, zöldségekkel és reszelt sajttal

  • Omlett gombával és kolbásszal

  • Mediterrán omlett gazdagon

  • Mediterrán omlett négyféle sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    699 kcal
  • Összes Zsír

    58,7 g
  • Koleszterin

    624 mg
  • Szénhidrát

    6,9 g
  • Cukor

    3,1 g
  • Fehérje

    38,9 g