Svájci rakott tojás
2012-07-07- Típus: Fehérje nap, Omlett receptek
- Nemzetiség: Svájci
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ezt a receptet egy hotelban szereztem, amikor is egyszer elmentünk a párommal egy hétvégi wellness-re.
Ezeket szerezd be:
- 6 db Tojás
- 20 dkg Gomba
- 5 dkg Vaj
- 15 dkg Sajt
- Só
- Bors
1. lépés
A gombát felvágjuk, felszeleteljük, majd kevés vajon megpároljuk. Ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk.
2. lépés
Előveszünk egy tűzálló tálat vagy egy kisebb tepsit, amit nagyon alaposan kivajazunk. Ennek a tál aljába elsőnek a reszelt sajt felét szétterítjük, erre ráütjük a tojásokat, majd a tojásokra a párolt gombát és végül a reszelt sajt másik felét tesszük. Tehát összefoglalva a szinteket: sajt, tojás, gomba, sajt.
3. lépés
Ha elkészültünk a szintünkkel, a sajt tetejét locsoljuk meg olvasztott vajjal (szórhatunk rá esetleg még kakukkfüvet), majd addig süssük előmelegített sütőben, amíg aranybarna nem lesz.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
6 293 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
699 kcal -
Összes Zsír
58,7 g -
Koleszterin
624 mg -
Szénhidrát
6,9 g -
Cukor
3,1 g -
Fehérje
38,9 g