Avokádó jégsalátával és rákkal

2013-08-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Szép színek, finom ízek. Avokádó jégsalátával és rákkal.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db avokádó
  • jégsaláta levél
  • folyami rák
  • só, őrölt fekete bors
  • citrom
  • chili szósz

1. Lépés

Az avokádót hosszában ketté vágom, a magot eltávolítom, a belsejét sózom, borsozom, csöpögtetek bele citromlevet, teszek bele jégsaláta levelet, s pakolok rá rákokat. Egy kistányérra 2 saláta levelet rakok, ráhelyezem az avokádót, s meglocsolom őket chili szósszal.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

1,326 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Saláta parmezánkosárban fűszeres túróval

  • Sárgadinnye saláta rákollóval és paradicsomos kagylóval

  • Saláta rákkal és avokádóval

  • Fetasajtos saláta karamellizált flambírozott körtével

  • Dinnyés görög saláta fetával és olívabogyóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    205 kcal
  • Zsír

    15.4g
  • Szénhidrát

    8.7g
  • Fehérje

    10.8g