Rakott puliszka recept
2012-12-01- Típus: Puliszka receptek
- Nemzetiség: Erdélyi
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
Sajnos én nagyon sokáig nem ettem puliszkát. Hallottam róla, de valahogy soha nem jött össze. Aztán, Erdélyből jött ismerőseim megvendégeltek és megtört a jég. Jelentem nagyon finom, így aki még nem kóstolta, az pótolja be!
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg Kukoricaliszt
- 25 dkg Juhtúró
- 12 dkg Füstölt szalonna
- 4 evőkanál Vaj
- 3 evőkanál Olaj
- Só
1. lépés
Egy liter forrásban lévő sós vízbe beleszórjuk a kukoricalisztet. Folyamatosan kevergessük, hogy ne legyen csomós. Közben tegyünk bele két evőkanál vajat, kicsit sózzuk meg és körülbelül 15 percig főzzük. 15 perc letelte után vegyük le a tűzhelyről, tegyünk fedőt rá és pihentessük. Egy másik edényben az apróra vágott szalonnát olajon megpirítjuk.
2. lépés
Előveszünk egy tepsit vagy hőálló jénait, kivajazzuk. Ezután 1 réteg puliszkát teszünk alulra, majd 1 réteg juhtúrót. Ezt addig folytassuk, míg az összes hozzávaló el nem fogy. Minden szintnél locsoljuk meg a szalonna zsiradékával, majd szórjuk meg a legtetejét a kisütött szalonnával.
3. lépés
Betesszük az előmelegített sütőbe és körülbelül 10-15 percig sütjük. Akkor lesz jó, amikor túró finom nyúlóssá olvad meg.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
7 762 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
772 kcal -
Összes Zsír
39,3 g -
Koleszterin
69 mg -
Szénhidrát
79,6 g -
Cukor
0,9 g -
Fehérje
26,8 g