Rakott puliszka recept

2012-12-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Sajnos én nagyon sokáig nem ettem puliszkát. Hallottam róla, de valahogy soha nem jött össze. Aztán, Erdélyből jött ismerőseim megvendégeltek és megtört a jég. Jelentem nagyon finom, így aki még nem kóstolta, az pótolja be!

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg Kukoricaliszt
  • 25 dkg Juhtúró
  • 12 dkg Füstölt szalonna
  • 4 evőkanál Vaj
  • 3 evőkanál Olaj

1. lépés

Egy liter forrásban lévő sós vízbe beleszórjuk a kukoricalisztet. Folyamatosan kevergessük, hogy ne legyen csomós. Közben tegyünk bele két evőkanál vajat, kicsit sózzuk meg és körülbelül 15 percig főzzük. 15 perc letelte után vegyük le a tűzhelyről, tegyünk fedőt rá és pihentessük. Egy másik edényben az apróra vágott szalonnát olajon megpirítjuk.

2. lépés

Előveszünk egy tepsit vagy hőálló jénait, kivajazzuk. Ezután 1 réteg puliszkát teszünk alulra, majd 1 réteg juhtúrót. Ezt addig folytassuk, míg az összes hozzávaló el nem fogy. Minden szintnél locsoljuk meg a szalonna zsiradékával, majd szórjuk meg a legtetejét a kisütött szalonnával.

3. lépés

Betesszük az előmelegített sütőbe és körülbelül 10-15 percig sütjük. Akkor lesz jó, amikor túró finom nyúlóssá olvad meg.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

7 762 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Juhtúrós puliszka

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    772 kcal
  • Összes Zsír

    39,3 g
  • Koleszterin

    69 mg
  • Szénhidrát

    79,6 g
  • Cukor

    0,9 g
  • Fehérje

    26,8 g