Joghurtos-uborkás sült hal
2012-07-21- Típus: Csőben sült hal receptek, Fehérje nap
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ezt a receptet egy vidéki vendégházban volt alkalmam elsőnek megkóstolni. Az a jó benne, hogy igazából bármilyen tengeri mélyhűtött halat használhatunk.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Tengeri hal
- Fél Citrom leve
- 2 dkg Margarin
- 1 Ecetes uborka
- 2 evőkanál Joghurt
- 2 evőkanál Mustár
- Só
- Fehér bors
- 25 dkg Vegyes zöldség
1. lépés
A halat vagy haldarabokat kivesszük a fagyóból és amíg kienged, rácsöpögtetünk egy fél citrom levét. Közben az ecetes uborkát lereszeljük. Ahogy a halacska felengedett, szárazra töröljük, majd sóval és borssal fűszerezzük.
2. lépés
Előveszünk egy tűzálló tálat vagy tepsit, amit margarinnal kikenünk. Ebbe belehelyezzük a halakat, majd 15 percig sütjük közepes fokozaton előmelegített sütőben. Ezzel párhuzamosan összekeverjük a mustárt, a reszelt uborkát és a joghurtot.
3. lépés
Ha letelt a 15 perc, kivesszük a halat és megkenjük a tetejét a kikevert joghurtos masszával. Visszatesszük még a sütőbe körülbelül 10 percre. A grillezett zöldségeket tudok mellé ajánlani.
Értékelések
(4.3 / 5)
6 személy értékelt
4 693 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
493 kcal -
Összes Zsír
24,1 g -
Koleszterin
47 mg -
Szénhidrát
22,7 g -
Cukor
4,9 g -
Fehérje
46,6 g