Joghurtos-uborkás sült hal

2012-07-21
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ezt a receptet egy vidéki vendégházban volt alkalmam elsőnek megkóstolni. Az a jó benne, hogy igazából bármilyen tengeri mélyhűtött halat használhatunk.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Tengeri hal
  • Fél Citrom leve
  • 2 dkg Margarin
  • 1 Ecetes uborka
  • 2 evőkanál Joghurt
  • 2 evőkanál Mustár
  • Fehér bors
  • 25 dkg Vegyes zöldség

1. lépés

A halat vagy haldarabokat kivesszük a fagyóból és amíg kienged, rácsöpögtetünk egy fél citrom levét. Közben az ecetes uborkát lereszeljük. Ahogy a halacska felengedett, szárazra töröljük, majd sóval és borssal fűszerezzük.

2. lépés

Előveszünk egy tűzálló tálat vagy tepsit, amit margarinnal kikenünk. Ebbe belehelyezzük a halakat, majd 15 percig sütjük közepes fokozaton előmelegített sütőben. Ezzel párhuzamosan összekeverjük a mustárt, a reszelt uborkát és a joghurtot.

3. lépés

Ha letelt a 15 perc, kivesszük a halat és megkenjük a tetejét a kikevert joghurtos masszával. Visszatesszük még a sütőbe körülbelül 10 percre. A grillezett zöldségeket tudok mellé ajánlani.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

4 693 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

  • Sült citromos pisztráng

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    493 kcal
  • Összes Zsír

    24,1 g
  • Koleszterin

    47 mg
  • Szénhidrát

    22,7 g
  • Cukor

    4,9 g
  • Fehérje

    46,6 g