Káposztás tészta
2012-11-09- Típus: Káposztás tészták
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:20 p
A gyerekkor egyik kötelező eleme. Nagy dilemma: borsosan vagy cukrosan a jobb? :)
Ezeket szerezd be:
- 1 kisebb fej káposzta
- 2 teáskanál cukor
- 4 evőkanál olaj
- 2 teáskanál só
- 500 g tészta
1. lépés
A káposztának a csúnya külső leveleit eltávolítjuk, majd megmossuk és négy részre vágjuk. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ez az időigényes feladat. Ha végeztünk egy kicsit lesózzuk.
2. lépés
Egy lábasban megpirítjuk a cukrot, ráöntünk egy kis olajat, majd a kinyomkodott káposztát hozzáadjuk. Közepes lángon megpirítjuk a káposztát. Ez is legalább 30 percet vesz igénybe.
3. lépés
Közben elkezdhetjük kifőzni a tésztát, lehet az kockatészta vagy széles metélt is. Mikor a tésztát leszűrtük hozzákeverjük a káposztához.
Ha valaki borsosan szereti, akkor tehet bele nyugodtan borsot, de ha többen többféleképpen szeretik, mint a mi családunkban, akkor natúran szoktam hagyni. :) Ekkor ki-ki magának beízesíti.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 446 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
533 kcal -
Zsír
16.7g -
Szénhidrát
80.9g -
Fehérje
16.4g