Jegeskávé recept
2012-06-11- Típus: Hideg italok, Kávés italok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 20 perc
Ha jön a forró nyár, akkor nem kell lemondani a kávéról, igyuk hát hidegen!
Ezeket szerezd be:
- 4 dl tej
- 1 kis csomag instant kávé (Nescafé)
- 1 teáskanál barna cukor (opcionális)
- 1 kávéskanál fahéj
- jég
- vanília fagylalt
1. Lépés
Töltsük egy lábasba a tejünket és kezdjük el melegíteni. Keverjünk hozzá instant kávéport, vagy sima kávét cukorral, ki hogyan szereti.
2. Lépés
Keverjünk bele egy kávéskanál fahéjat, majd le is vehetjük a tűzről. Hagyjuk állni egy kicsit és várjuk meg míg szobahőmérsékletre hűl. Akkor töltsük ki egy pohárba, tegyünk bele jégkockákat, pottyantsunk a tetejére egy gombóc vanília fagylaltot.
Tipp: Tehetünk a tetejére tejszínhabot, megszórhatjuk kakaóval vagy fahéjjal, de csokisziruppal is leönthetjük.
Értékelések
(4.1 / 5)
7 személy értékelt
5 652 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
330 kcal -
Összes Zsír
16,7 g -
Koleszterin
67 mg -
Szénhidrát
40,7 g -
Cukor
35,6 g -
Fehérje
6,8 g