Jegeskávé recept

2012-06-11
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Ha jön a forró nyár, akkor nem kell lemondani a kávéról, igyuk hát hidegen!

Ezeket szerezd be:

  • 4 dl tej
  • 1 kis csomag instant kávé (Nescafé)
  • 1 teáskanál barna cukor (opcionális)
  • 1 kávéskanál fahéj
  • jég
  • vanília fagylalt

1. Lépés

Töltsük egy lábasba a tejünket és kezdjük el melegíteni. Keverjünk hozzá instant kávéport, vagy sima kávét cukorral, ki hogyan szereti.

2. Lépés

Keverjünk bele egy kávéskanál fahéjat, majd le is vehetjük a tűzről. Hagyjuk állni egy kicsit és várjuk meg míg szobahőmérsékletre hűl. Akkor töltsük ki egy pohárba, tegyünk bele jégkockákat, pottyantsunk a tetejére egy gombóc vanília fagylaltot.

 

Tipp: Tehetünk a tetejére tejszínhabot, megszórhatjuk kakaóval vagy fahéjjal, de csokisziruppal is leönthetjük.

 

Fogás: Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.1 / 5)

4.1 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

5 652 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas tojáslikőr recept

  • Céklás turmix

  • Sárgarépás hűsítő

  • Gyors tojáslikőr recept

  • Dupla joghurtos őszibarack vodkával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    330 kcal
  • Összes Zsír

    16,7 g
  • Koleszterin

    67 mg
  • Szénhidrát

    40,7 g
  • Cukor

    35,6 g
  • Fehérje

    6,8 g

Kommentek