Isler másképpen

2013-12-28
  • Hány főre: 7
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ez a süti garantáltan sokáig eláll.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor (Bourbon vanília)
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg finomliszt
  • 7 dkg darált dió
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • Az islerek összeragasztásához:
  • házi meggylekvár
  • Az islerek bevonásához:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 ek tejszín + vaj

1. Lépés

A szobahőmérsékletű margarint/vajat elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált dióval.

2. Lépés

Ezután a margarinos keverékhez adagoljuk, összegyúrjuk és hozzáadjuk a kakaót, majd összedolgozzuk. Cipókat formázunk, és folpackba csomagolva 30 percig hűtőben pihentetjük.

3. Lépés

A kakaós tésztát kinyújtjuk, formákkal kiszúrjuk és kisütjük. Valamilyen savanykás lekvárral (pl. meggylekvár) megkenjük, és összeillesztünk egy-egy korongot. Vízgőz felett megolvasztunk kb. 10 dkg étcsokoládét, majd egy-két evőkanál tejszínnel és olvasztott csokoládéval megkenjük az összeragasztott korongokat.

 

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 422 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lekváros rácsos pite

  • Csokoládés zabsüti mandulával

  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    598 kcal
  • Zsír

    44.2g
  • Szénhidrát

    44g
  • Fehérje

    8.7g
  • Koleszterin

    73mg
  • Cukor

    12g