Gombás-sonkás pizza

2015-02-24
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Gyors, mégis finom étel, ha nincs kedvünk órákat a konyhában tölteni.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db pizzalap (18 cm-es)
  • 1 evőkanál paradicsomszósz
  • 1 evőkanál chiliszósz
  • 2 szelet sonka (pizza)
  • 1 db csiperkegomba
  • 0.5 db paradicsom
  • 12 db fekete olívabogyó
  • 3 dkg sajt (trappista)
  • 3 dkg mozzarella (reszelt)
  • 0.5 db chilipaprika
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • 4 db bazsalikomlevél

1. Lépés

A paradicsomot és a gombát szeletelem, az olívabogyókat félbevágom.

2. Lépés

A pizzalapot berakom egy serpenyőbe, vízzel bespriccelem, megkenem a szószokkal, rárakom a hozzávalókat, fűszerezem, ráreszelem a trappistát, rászórom a mozzarellát, rávágom a chilit.

3. Lépés

A pizzát berakom a 180 °C fokra előmelegített sütőbe, s 30 percig sütöm.

4. Lépés

Tálaláskor rárakom a bazsalikom-leveleket.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 031 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöld pestos vega pizza

  • Pizza Ratatouille

  • Zöld pestos pizza sonkával és mozzarellával

  • Pizza sok zöldséggel és sajttal

  • Sonkás-gombás-mozzarellás pizzaszelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    936 kcal
  • Zsír

    34,9 g
  • Koleszterin

    226 mg
  • Szénhidrát

    109,6 g
  • Cukor

    2,3 g
  • Fehérje

    46,6 g