Fokhagymás grissini

2013-05-31
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 1:20 p
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 1:40 p

A grissini egy jó parti vagy csajos beszélgetés elengedhetetlen része. Nagyon sokszor készítettem már és mindig kitalálok valamilyen új verziót.

Ezeket szerezd be:

  • 400 g liszt
  • 25 g élesztő
  • 100 ml víz
  • 100 ml tej
  • 1 evőkanál porcukor
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk bazsalikom
  • olaj
  • Tetejére:
  • szezámmag, mák, köménymag
  • 1 tojás

1. Lépés

Az élesztőt futtassuk fel a tejben a cukorral. A lisztet öntsük egy tálba, majd a közepére öntsük a felfutott élesztőt, majd az ujjunkkal kicsit keverjük össze a liszttel. Hagyjuk állni kb. 10 percig. Addig reszeljük le a fokhagymákat.

2. Lépés

Tegyük bele a lisztes tálba a többi összetevőt és gyúrjuk jól össze a tésztát. Alakítsunk belőle egy nagy labdát, majd tegyük félre meleg helyre kelni. Konyharuhával takarjuk le és hagyjuk állni kb. 1 órát.

3. Lépés

A kelés után szedjük kis részekre a tésztát és gyúrjunk belőlük hosszú rúd formákat. Próbáljuk meg vékonyra sodorni őket, mert még a lisztezett felületen hagyjuk egy kicsit állni őket. Sorakoztassuk a rudakat olajjal kikent tepsibe, viszonylag messze egymástól. Kenjük meg a tetejüket felvert tojással, majd szórjuk meg szezámmaggal, mákkal, köménnyel tetszőlegesen.

4. Lépés

Süssük 200°C-ra előmelegített sütőben kb, 20 perc alatt, vagy amíg a tetejük aranybarna lesz.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2,544 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Grissini Gizitől

  • Grissini recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    292 kcal
  • Zsír

    3.5g
  • Szénhidrát

    55.4g
  • Fehérje

    9.2g